Тернопіль зібрав для Євромайданів понад 2 мільйони гривень

П'ятниця, 7 лютого 2014, 18:30
Громадський активіст Любомир Шимків сьогодні повідомив на прес-конференції, що в Тернополі для Євромайдану вже зібрали понад 2 млн. гривень.
Тернопіль зібрав для Євромайданів понад 2 мільйони гривень

«Всі кошти, які ми збираємо офіційно, обліковуються. З листопада 2013 року нами зібрано 2 млн. 331 тис. 994 гривні. 738 тис. грн. було витрачено на доставку активістів до Києва автобусами, повернення грошей за квитки тим, хто їхав залізницею, а також доставку вантажівок з речами. 33,5 тисячі склали організаційні витрати: мобільний зв'язок, пальне та виготовлення засобів захисту для протестантів», – розповів Л.Шимків.

Проте, як це часто трапляється з пожертвами, до чистої справи намагаються долучитись і шахраї.  Вчора в центрі Тернополя біля школи №  6  були помічені аж 9 молодиків, які намагались збирати гроші  "на Євромайдан".

«Вони підходили до водіїв, які зупинялися перед світлофором, і пропонували їм атрибутику Євросоюзу, а також синьо-жовті прапорці та стрічки. При цьому казали, що отримані кошти підуть на потреби Майдану. Насправді в Тернополі є лише дві офіційні скриньки, де ми збираємо кошти: в наметі Штабу національного спротиву та на 5-му поверсі будівлі обласної ради», – наголосив Любомир Шимків.

За його словами, молоді люди, які збирали гроші у свої скриньки, після сутички зуміли втекти.

Фото: Наш день; 0352.ua

 
comments powered by HyperComments