Волинські активісти вирушили Автомайданом по районах області

Світлана Куропій  |  Субота, 1 лютого 2014, 11:10
Активісти Автомайдану Волині вирішили 30-31 січня завітати до найвіддаленіших райцентрів області. На маршруті Луцьк – Ковель - Стара Вижівка - Ратне, тобто дорогою наскрізь з півдня на північ Волинської області, до основної колони долучались місцеві активісти, які супроводжували водіїв обласного центру та висловлюючи свою солідарність.
Волинські активісти вирушили Автомайданом по районах області

Збір  майданців на «залізних конях» розпочався о 8-й ранку 30 січня від  Штабу, який працює в приміщенні Палацу культури міста Луцьк. Перш за все - виконання державного гімну, потім інструктаж і вже активісти рухаються у колоні в напрямку Старої Вижівки. Цікавим та економним виявились винаходи щодо постійної підтримки зв’язку між собою, замість мобільних телефонів водії користувались раціями, щоб спілкуватись між собою і в короткий термін виходити на зв’язок.
О 10-й ранку колона активістів доїхала до міста Ковеля, рухались не поспішаючи та обережно, зважаючи на несприятливі погодні умови: ожеледицю та снігові замети. Водії перепочили у місті, зігрілись гарячими напоями, зустрілись з активістами Ковеля, наклеїли на автівки розпізнавальні знаки Автомайдану і вже у більшому складі рушили далі. У Ковелі перед Будинком Рад зібралось вже близько півсотні автомобілів. У цей час місцеві депутати якраз оголосили власне звернення до Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ України  щодо розслідування протиправних дій до учасників Авто – та Євромайданів. 

31 січня автомайданівці відвідали  смт Стара Вижівка, де саме відбувалось засідання районної ради. Саме того дня опозиція в Старовижівській райраді домагалась добровільної відставки голови адміністрації Володимира Семенюка та керманича районної ради Валентини Лисюк. Коли компромісу знайдено не було, депутати намагались домогтись поставленої мети шляхом голосування, але для прийняття рішення про відставку опозиції не вистачило усього трьох голосів, відповідно, рішення так і не вдалось прийняти.
Окрім того до Старовижівської райдержадміністрації на засідання з  автомайданівцями прибув заступник прокурора області Андрій Гіль. Появу високопосадовця активіст Ігор Гузь прокоментував згодом у соцмережі так: «Очевидно аби усмирити депутатський корпус».


В свою чергу активісти автомайдану під час перерви пригощали всіх охочих гарячим чаєм та канапками, що мали при собі. А після обіду рушили до місцевих депутатів-регіоналів, не лише з вітаннями, але й з пропозицією – вийти з лав партії влади. Депутат Волинської облради від Партії регіонів, директор Старовижівського районного центру зайнятості  Віталій Павлов гостей не чекав і за словами працівників центру був відсутнім на робочому місці, тому що здійснював планові поїздки по селам. Та все ж «уперті гості» вирішили перевірити чи часом депутат не поїхав додому і завітали до будинку пана Віталія. Та на заклики «Ти з ким – з народом, чи з уродом?!» зреагували лише сусіди чиновника.

Виїхавши за межі Старої Вижівки, автомобілісти Євромайдану проклали шлях на карті у напрямку  смт Ратне, де колона активістів ще збільшилась і вирушила в гості до помешкання екс-голови Ратнівської райдержадміністрації Валерія Трикоша, який зараз перебуває під слідством за начебто отримання хабара. Але господар теж не показався водіям, а сусіди знову дивувались непроханим та не зовсім спокійним гостям, провокуючи їх на конфлікт.
Ратне було останньою точкою у маршруті активістів, які знову вирушили до Луцька, але на зворотному шляху не оминули дім ще одного члена Партії регіонів,  мешканця  Ковеля, екс-голови Ковельської РДА  Івана Смітюха, рідного брата одного з прихильників Антимайдану Григорія Смітюха, що палко закликав російську владу допомогти прихильникам президента. Та тут гостей зустрічали вже не сусіди або замкнені ворота, а працівники ковельської міліції.
Автопробіг євромайданівців, основна мета якого - переконати чиновників з Партії регіонів полишити лави організації і долучитись до народного спротиву, - минувся спокійно в супроводі пильних правоохоронців, які патрулювали шлях руху автоколони у різних місцях траси.

Фото: Волинські новини

comments powered by HyperComments