Тернополяни отримали нового керманича в бронежилеті, а керівника району впіймали на відвертому ошуканстві

Світлана Куропій  |  П'ятниця, 31 січня 2014, 00:58
Представники нової влади на Тернопільщині лише сьогодні визначились з керівним складом облвиконкому, що був створений ще 25 січня. Керманичем облвиконкому (не плутати з виконавчим комітетом) відтепер став Володимир Стаюра (ВО «Свобода»), а його заступниками обрані представники інших опозиційних партій та громадських організацій.
Тернополяни отримали нового керманича в бронежилеті, а керівника району впіймали на відвертому ошуканстві

Так починався два місяці тому Євромайдан у Тернопілі

Заступниками обрані: Віктор Мартинюк (ВО «Батьківщина»),  Наталка Михно (УДАР,  відповідатиме за освіту і науку), Володимир Болєщук (УНП, відповідатиме за бюджет), Олександр Стадник («Наша Україна»),  Любомир Шимків (організація ПЛАСТ, молодіжна політика) та  Василь Турецький (зв'язки з громадськістю та АПК), хоча це ще не остаточний розподіл обов'язків між керівним складом. 
Його ми дізнаємось аж у понеділок, адже до вищезгаданого складу мають  включити голову Загону народної самооборони Олександра Варакуту та активіста місцевого Автомайдану Віктора Крутиголову.

Голова виконкому Тернопільської обласної ради провів сьогодні прес-конференцію, де розповіли про новини та найближчі плани роботи. Варто зазначити, що праця цих людей не оплачується, а будь-яка їхня робота проводиться на громадських засадах.
Володимир Стаюра проводив засідання у бронежилеті, зазначивши, що облвиконком «бере на себе всю відповідальність за стан справ у Тернопільській області», адже представники нового органу стверджують, що Тернопільська обласна державна адміністрація сьогодні не виконує належним чином покладені на неї зобов’язання. Не змогли представники облвиконкому й поспілкуватись з головою ОДА Валентином Хоптяном, який не з’являється на роботі,  але невідомо де підписує проект кошторису області на 2014 рік.

На думку нових керівників, не можна вважати злочином  захоплення представниками новоствореного органу приміщення, адже облвиконком наголошує, що рішення суду про їх нелегітимність ще не набрало законної сили, і буде оскаржено в  Апеляційному суді. Тому свій орган наразі вважають  цілком чинним.
Кадрові зміни також відбулись і в Гусятинському та Монастирському районах області. 28 січня на позачерговій сесії райради в Гусятині депутати висловили недовіру голові місцевої РДА, який є представником Партії регіонів, таке ж рішення прийняли депутати від різних партій щодо голови Монастирської райдержадміністрації. Для вирішення питання про відставку отримана потрібна кількість голосів – 2/3 присутніх депутатів, що є необхідною підставою для відставки голови адміністрації.
Притому в Гусятинському районі Тернопільщини відсторонення голови адміністрації набуло майже анекдотичних ознак. За словами Любомира Лівея, представника фракції «Батьківщина» в райраді, депутати виявили, що обов'язкова щорічна доповідь голови РДА про соціально-економічний розвиток району в 2014 році майже дослівно збігається з аналогічним документом минулого року, подекуди навіть з незміненими з 2013 року датами.

Фото: За Збручем

 

comments powered by HyperComments