Чернівці: вимагають відставки Папієва, створена Народна рада, міліція ледве стримує людей (ОНОВЛЕНО)

П'ятниця, 24 січня 2014, 13:18
За інформацією на 13.40 зараз в Чернівцях в частині будівлі Чернівецької обласної державної адміністрації (ЧОДА) міліціонери забарикадувались, натомість люди з частини приміщення обласної адміністрації виносять меблі, з яких споруджують барикаду вже на вулиці. Кількість протестувальників постійно зростає, зараз їх біля 4 тисяч. Цікаво, що ціла група офіцерів міліції неподалік лише спостерігає за облогою. Голова ЧОДА Папієв категорично відмовляється подати у відставку
Чернівці: вимагають відставки Папієва, створена Народна рада, міліція ледве стримує людей  (ОНОВЛЕНО)

Нагадаємо, що раніше в Чернівецькій облраді опозиційні депутати проголосили народну раду, яка бере владу у свої руки. Люди продовжують вимагати відставки Папієва, голови Чернівецької обласної державної адміністрації.  До центрального входу  обласної адміністрації вийшли опозиційні депутати Максим Бурбак, Олександр Фищук, інші депутати обласної ради та громадські активісти. Вони повідомили мітингувальникам про створення обласної Народної ради.

Проте люди продовжують вимагати відставки губернатора. Активісти почали закидувати приміщення піротехнікою, зокрема пітардами.

Коли  протестувальники пішли на штурм обласної державної адміністрації, міліціянти застосували до людей сльозогінний газ.

Біля стін ОДА наразі перебувають близько 500 активістів, які скандують «Сором!», «Папієва у відставку!», «Це наше приміщення!».

Всередині будинку перебувають кілька десятків бійців внутрішніх військ, які не впускають нікого всередину. Мітингувальники б’ють шибки й ломають двері.

Біля будівлі є багато опозиційних депутатів – вони не змогли потрапити на засідання ради. За інформацією депутата облради Тадея Яценюка, «регіонали» забарикадувалися всередині і нікого не впускають.

Невдовзі до протестувальників вийшов губернатор Михайло Папієв, який повідомив, що сьогодні облрада ухвалює бюджет та запевнив, що у відставку не піде. Після цього він провів опозиційних депутатів в сесійну залу.

Також Папієв запропонував активістам, які штурмують Чернівецьку ОДА, провести переговори. Натовп несподівано заспокоюється та обирає тих, хто піде на перемовини. Згодом до приміщення Чернівецької ОДА впустили близько 20 людей, які пішли на переговори до Папієва.

Разом із тим наразі відомо, що переговори  завершилися безрезультатно. Папієв звинуватив мітингуючих у спробі захопити владу.

Також повідомляється, що начебто було травмовано голову облради Михайла Гайничеру, який виходив до мітингарів - коли він перебував на сходах, хтось жбурнув в нього якийсь предмет.

Фото: Місто «Ч»

comments powered by HyperComments