У Львові, Рівному, Житомирі будинки обласних адміністрацій або заповнені обуреними громадянами, або заблоковані ними

Четвер, 23 січня 2014, 16:22
У Львові ще в першій половині дня близько двох тисяч людей прийшли під стіни обласної державної адміністрації на акцію в рамках загальноукраїнського страйку. Потім вони практично без перешкод потрапили в будівлю адміністрації, заблокували її та створили Народну раду, яка має перейняти на себе керівництво областю.
У Львові, Рівному, Житомирі  будинки обласних адміністрацій  або заповнені обуреними громадянами, або заблоковані ними

Вдень повідомлялось, що на момент  "захоплення"  ЛОДА власне голови адміністрації на місці не було (він начебто перебував у Києві), але згодом Олег Сало раптом знайшовся і під тиском львів'ян  написав заяву про звільнення.

Пізніше голова Львівської обласної адміністрації звернувся в прокуратуру у зв’язку з тим, що його примусили написати заяву про звільнення. Заяву він пояснив стурбованістю з приводу безпеки працівників адміністрації [- варто нагадати, "заляканий" громадянами О.Сало - генерал міліції].  Згодом прокуратура повідомила, що відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення приміщення ОДА.

Начальник обласної міліції Олександр Рудяк закликав жителів Львова до спокою. Відповідаючи на запитання журналістів, він сказав, що на той момент не бачив підстав для відкриття кримінального провадження, оскільки йдеться про мирну акцію. Однак довга розмова начальника міліції з людьми закінчилася тим, що йому почали скандувати "Ганьба!" і вимагати рапорту про відставку.

В одному з кабінетів обласної адміністрації сформований імпровізований штаб громадян, його учасники обговорюють подальші дії.

В сусідній з Львівщиною Рівненській області кілька сотень мешканців Рівного потрапили в будівлю Рівненської обласної адміністрації та вимагали зустрічі з керівництвом. Ще кілька тисяч жителів міста перебувають поруч з будинком адміністрації  і  теж вимагають від голови РОДА  Василя  Берташа написати заяву про звільнення.

Сьогодні ж у Житомирі та Івано-Франківську тисячі митингарів брали в облогу обласні адміністрації. 

Нагадаємо, що вчора під вечір кілька тисяч мешканців Вінниці блокували обласну адміністрацію та увесь центр міста.

Фото: «КОМЕНТАРІ:»


 

comments powered by HyperComments