Роман Насіров позивається на Кабінет Міністрів, щоб повернути собі посаду

Четвер, 15 лютого 2018, 16:32
Як стало відомо, екс-очільник Державної фіскальної служби Роман Насіров звернувся до суду, аби той поновив його на посаді голови Державної фіскальної служби.
Роман Насіров позивається на Кабінет Міністрів, щоб повернути собі посаду

 Така інформація повідомляється на офіційному сайті Окружного адміністративного суду міста Києва.

У повідомленні йдеться, що до Окружного адміністративного суду Києва прийшов позов від Романа Насірова до Кабінету Міністрів України, другий відповідач – Державна фіскальна служба України. Насіров просить судовий орган визнати незаконним розпорядження Кабміну від 31 січня 2018 року "Про звільнення Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України", а також хоче, аби його поновили на посаді голови ДФС.

Додамо, що Роман Насіров просить стягнути на його користь середній заробіток за час вимушеної відсутності на роботі.

На цей момент судом розглядає питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

В березні минулого року уряд відсторонив теперішнього позивача з посади голови фіскальної служби, коли його затримали антикорупційні правоохоронні органи за корупційну співпрацю з народним депутатом Онищенком.

Слід відмітити, 10 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура доставила в суд обвинувальний акт стосовно посадовця, про якого іде мова.

Слідство вважає, що Насіров протягом травня 2015 року до березня 2016 року ухвалив низку неправомірних рішень про розтермінування сум платежів з рентної плати за користування надрами для установ, котрі брали участь у так званій «газовій схемі» підозрюваного Олександра Онищенка, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Нагадаємо, ми розповідали, що екс-виконувач обов'язків заступника начальника Львівської митниці Юрій Борисов ( його зловили на хабарі у 420 тисяч гривень) практично рік робить спроби відновити себе на посаді та хоче уникнути будь-якої кари. Варто сказати, що починаючи з 2 місяця зими і до цього часу у справі пройшли чимало  судових засідань, в ході яких виплило чимало нових схем кругової поруки в управлінні Львівської митниці. 

Громадські активісти при громадських радах Держприкордонслужби, ДФС у Львівській області та облдержадміністрації ходять на всі судові засідання по справі іменитого хабарника та стежать за справедливістю та прозорістю вирішення вказаного злочину.

comments powered by HyperComments