Речник МВФ в Україні попередив про основні загрози бюджету в новому році

Вівторок, 26 грудня 2017, 17:16
Йоста Люнгман, який є представником Міжнародного валютного фонду, розповів про найімовірнішу небезпеку, пов’язану з фінансовими запасами країни.
Речник МВФ в Україні попередив про основні загрози бюджету в новому році

 За словами спеціаліста, занадто швидке зростання видатків, що випереджає економічний ріст країни, може катастрофічно вплинути на стан державної казни.

Слід відзначити, що наразі Україна дотримується 4-річної програми, запропонованої МВФ, термін якої завершиться на початку 2019 року.

Люнгман каже, що метою згаданої програми є покращення умов для бізнесу, подолання корупції, нарощення економічної ефективності через приватизацію державних підприємств, а також пожвавлення енергетичної та земельної реформ. Питання фінансового та податково-бюджетного секторів займають особливе місце в програмі МВФ.

Речник Міжнародного валютного фонду в Україні заявляє про потребу подальшого дотримання чинного плану для досягнення успішного майбутнього в сфері економіки держави.

Йоста Люнгман нагадує, що метою керівників податково-бюджетної лінії України мають стати 3 головні цілі: утримання фіскальних дефіцитів на невеликому рівні, що призведе до зменшення боргу держави; достатнє надходження інвестицій у пріоритетні галузі, зокрема інфраструктуру, що забезпечується контролем поточних видатків підприємствам; поліпшення податкової системи через запровадження ефективних реформ.

Представник МВФ каже: «Ризики, які ми бачимо, полягають у надто швидкому зростанні поточних видатків, темп збільшення яких суттєво перевищує номінальне зростання економіки, і в істотному уповільненні деяких реформ». Спеціалісти дійшли висновку, що це зашкодить конкурентноспроможності України, та з часом становитиме загрозу її кредитній стійкості.

Варто нагадати, що 8 грудня ВРУ ухвалила бюджет на наступний календарний рік.

На завершення Йоста Люнгман зазначив, що очікування, які покладені в основу державної казни на 2018 рік, мають бути реалістичними.

Як розповідала «Справжня Варта», у Львівській області чиновник мало не нажився за кошти держави: за допомогою брехні працівник органу місцевого самоврядування заволодів сумою в 500 000 грн. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.  

comments powered by HyperComments