Громадяни призовного віку вже в січні стануть на військовий облік

Вівторок, 26 грудня 2017, 14:12
За інформацією, наданою Генеральним штабом Збройних Сил України, вже з початку 2018 року військкомати розпочнуть кампанію по приписці чоловічої частини громадян України до призовних дільниць.
Громадяни призовного віку вже в січні стануть на військовий облік

Кожного року в період із січня по березень військовими комісаріатами проводиться черговий припис допризовників, які сягають 17-річного віку, а також чоловіків, старшого призовного віку, які перед тим ще не приписувалися.

За допомогою цієї процедури працівники військкоматів визначають наявні призовні ресурси, ступінь придатності громадян до військової служби, встановлюється рівень освіти та фізпідготовки призовників, вивчаються їх особисті якості. Приписку проводять міські та районні комісаріати за місцем проживання.

Лише особи, які потребують спеціальних медичних заходів, та громадяни, що відбувають покарання у місцях позбавлення волі, не підлягають приписці до військових дільниць.

Керівники різних освітніх закладів, а також підприємств чи установ, повинні сприяти своєчасній появі призовників у військкоматах, звільнити хлопців і чоловіків від навчання та роботи у вказані дні.

Раніше «Справжня Варта» повідомила, що мер Львова вирішив фінансово допомогти кільком військовослужбовцям десантних військ держави. Йдеться про надання з бюджету міста 15 000 грн особовому складу військової частини А0284.

comments powered by HyperComments