Гривня падатиме? Аналітика та прогнози

Вівторок, 19 грудня 2017, 14:41
Надійшло повідомлення про те, що курс гривні у 2018 році може знизитись до 30 гривень за долар.
Гривня падатиме? Аналітика та прогнози

Про це пише сайт "Варіанти", посилаючись на Інтерфакс-Україна.

Президент Європейської бізнес-асоціації Томаш Фіала зазначив, що українська держава потребує збереження кредитів Міжнародного валютного фонду для дотримання певної стабільності на валютному ринку, залучення необхідних для прискорення зростання економіки прямих іноземних інвестицій.

Посадовець також відмітив, якщо з другого кварталу прийдешнього року не вдасться повернути фінансування МВФ, то варто й не сподіватися на стабільність національної валюти. Фіала вважає, що курс впаде значно нижче від 30 грн за долар. Втім, у випадку дотримання домовленості з МВФ та відновлення фінансування курс гривні наступного року буде в межах 26-29 грн за долар.

У Національному банку також дотримуються думки, що затримка траншу від МВФ несе в собі загрозу фінансової стабільності.

Останній транш від Міжнародного валютного фонду Україна дістала у вересні 2016 року, його сума складала 1 мільярд доларів.

А у кварталі 2018 року Національний банк планував отримати надходження наступного траншу МВФ за програмою розширеного фінансування EFF.

Але наразі всі умови для отримання траншу Міжнародний валютний фонд не виконав. Доречно нагадати, що продовжуються перемовини з МВФ щодо ціни, яку вартуватиме газ для українців.

Раніше ми писали про інфляцію. Під час брифінгу, про неї розповідав Дмитро Сологуб, заступник голови Нацбанку. Очільник повідомив, що рівень, який було спрогнозовано раніше, такий самий, а інфляції починає сповільнювати темп, на що й розраховував Нацбанк. Втім, давати прогнози, якою буде шкала збільшення кількості паперових грошей у 2018-му, ще зарано.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments