Півроку безвізу: скільки українців відчули на собі спрощену систему перетину кордону?

Понеділок, 11 грудня 2017, 11:32
За півроку з початку дії безвізового режиму з країнами ЄС, співробітники Держприкордонслужби України оформили 355 тисяч громадян України, які скористалися перевагами спрощеної системи. Про це повідомили у прес-службі ДПСУ.
Півроку безвізу: скільки українців відчули на собі спрощену систему перетину кордону?

Офіційні дані кажуть, що  понад 128 тисяч українців застосували для подорожей авіаційний транспорт, 227 тисяч українців мандрували автомобілями і залізницею, а незначна кількість громадян долала кордони через морські пункти пропуску, інформує zik.ua.

В рамках безвізового режиму з країнами ЄС найбільше жителів України прямували через кордон з Польщею та Румунією – це  майже 90 тисяч та 65 тисяч осіб відповідно.

У ДПСУ відмітили, що у перші місяці дії безвізу був ажіотаж: в середньому прикордонники оформляли до 80 тисяч українців за місяць. Нині подорожувальників поменшало. У листопаді цей показник становив 32,5 тисячі осіб.

 

Загалом загальна кількість "тріпів" громадян України до європейських країн за три літніх місяці 2017 року зросла на 10% порівняно з аналогічними трьома місяцями 2016 року.

У ДПСУ повідомили, що 157 пунктів пропуску забезпечено сучасним біометричним обладнанням, у тому числі 97 пунктів пропуску для контролю за відбитками пальців. Система біометричного контролю функціонує в усіх авіаційних, міжнародних і міждержавних пунктах пропуску на кордоні з країнами ЄС.

Окрім цього, в рамках системи безвізу українські прикордонники отримали доступ до баз даних Інтерполу в 126 міжнародних і міждержавних пунктах пропуску. Це дало можливість з початку року виявити майже 2 тисячі розшукуваних осіб, 657 паспортних документів та 198 викрадених транспортних засобів. 

Як повідомляла раніше "Справжня Варта", станом на 20 червня, правом перетину кордону по безвізу на Львівщині скористався кожен п’ятий мандрівник.

comments powered by HyperComments