С.Хмара: Дипломатія і політика – важливі, але без силової компоненти – це ілюзія

Субота, 14 жовтня 2017, 16:05
Український правозахисник, довголітній політв'язень радянських концтаборів, Герой України Степан Хмара в дитинстві бачив та був знайомий з багатьма воїнами УПА – там були і односельчани, і родичі.
С.Хмара: Дипломатія і політика – важливі, але без силової компоненти – це ілюзія

 "Мені приємно, що я дожив до того часу, коли довелося пройти тяжкі випробування, часи страшної реакції і занепаду, і брати участь у перенесенні естафети національної ідеї, яку ми змушені були робити без зброї, а тільки словом", - каже політик.

Сьогодні, як і рік тому, Степан Хмара як почесний гість, відкривав Другий з'їзд політичної партії Національний Корпус в Українському домі.

"Не одно покоління пройшло, а ворог не змінився. Ми маємо пам’ятати: або ми, або "вони"! Російські терористи і українська свобода – речі несумісні. Ми маємо це усвідомлювати, пропагувати – насамперед, серед наших земляків, а також у світі" - вважає Хмара. Політик розповів, які загрози стоять перед країною і перед її незалежністю. Окрім антиукраїнської влади, це міграційні процеси, які є дуже тривожні. Також це, безумовно, зовнішня загроза російського тероризму, яка веде комплексну війну. І щоб ні в кого не було і в думці, як у найвищого керівництва нашої держави, що Україну можна звільнити тільки балачками чи дипломатичними заходами", - каже політик.

"Дипломатія і політика – це лише один важливий елемент, але без силової компоненти – це ілюзія. Тому ми маємо бути готові, і має бути готове молоде покоління. І поряд з підготовкою фізично-бойовою, паралельно і невід’ємно має йти національно-патріотичне виховання. Тому що тільки глибоко усвідомлений український патріот знає, що найголовніше – це любов до Батьківщини, і за неї можна віддати в разі потреби найдорожче, що нам дав господь" - зауважив правозахисник.

"Дуже багато роботи в стратегічному і тактичному плані. Щодо закону «Про особливості самоврядуванні в окремих районах Донецької та Луганської областей», якій був продовжений на рік - це страшний план по зруйнуванню України, написаний в Кремлі, який намагаються просувати в Україні. Хтось хоче провести вибори на Донбасі, щоб Москва могла вбудувати свій анклав, який би впливав зі Сходу і руйнував Україну", - відмітив С.Хмара.

Політик впевнений, що всім патріотичним силам слід докласти максимум зусиль, щоб змусити відкликати цей «закон».

Нагадаємо, сьогодні, 14 жовтня, в Українському Домі в Києві відкрився З'їзд "Національного Корпусу". На з'їзд зареєструвалося 348 делагатів. Присутні приймають новий статут "Національного Корпусу" та корегують склад Вищої Ради.

comments powered by HyperComments