Добровольці мають бути визнані учасниками бойових дій - націоналісти представили законопроект

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 10:36
Законопроект «Про визнання добровольців учасниками бойових дій, їх соціальний та правовий статус» (№7190) був презентований 10 жовтня.
Добровольці мають бути визнані учасниками бойових дій - націоналісти представили законопроект

Про це повідомляє "Вголос". 

Документ розробляли юристи разом з депутатами-націоналістами. 

За інформацією прес-служби "Свободи", мета цього законопроекту -  урівняти в соціально-економічному плані всіх вояків та позбутися ситуації, коли добровольці мають відсуджувати своє визнання.

На сьогодні добровольців було визнано рішеннями 20 обласних рад (Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Дніпропетровська, Одеська, Харківська, Волинська, Чернігівська, Чернівецька, Сумська, Кіровоградська, Львівська, Запорізька, Полтавська, Вінницька, Миколаївська, Черкаська, Рівненська, Херсонська, Житомирська) та 1 міської (Київської).

Проте, повідомояють депутати, у Львові боєць-доброволець отримує разову компенсацію у сумі 3000 грн, а в Харкові – нічого.

За словами одного з ініціаторів законопроекту з ГО «Об'єднання Добровольців» Олени Живко, це перший законопроект, в якому виписано механізм дії.

Також Олена Живко навела приклад добровольця Петра Андріїва, який був поранений ще у 2014 році, але статус інваліда війни отримав тільки декілька днів тому. «Доходить до парадоксу: Президент та інші високопосадовці нагороджують добровольців державними відзнаками, але при цьому вони так і залишаються невизнаними державою як учасники бойових дій», - зазначила вона.

Під час заходу на підтримку законопроекту виступили комбати «Айдару», ДУК ПС, «ОУН» та ОДЧ «Карпатська Січ», які розповіли про актуальність проблеми для добровольців.

comments powered by HyperComments