В МВЦ обговорять стан та перспективи санаторно-курортного лікування в Україні

Середа, 4 жовтня 2017, 13:07
Об’єднання зусиль задля збереження трудового потенціалу України, а саме, відновлення здоров’я кожного, хто віддає власні труд, таланти та завзяття щоб темпи економічного розвитку України пришвидшувались - саме таку мету ставлять перед собою організатори круголого столу.
В МВЦ обговорять стан та перспективи санаторно-курортного лікування в Україні

Захід відбудеться 5 жовтня під час проведення традиційної 26-ї Міжнародної медичної виставки «Охорона здоров'я» (детальнише з програмою можно ознайомитись тут).

У круглому столі приймуть участь: народні депутати України, працівники Апарату Верховної Ради України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Фонду соціального страхування України, представники зацікавлених громадських організацій, науковці, головні лікарі санаторно-курортних закладів.

Основними питаннями,  що будуть розглянуті під час проведення круглого столу є стан реформування системи соціального страхування, а також створення єдиного Фонду соціального страхування України.

Відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», наразі завершено реорганізацію системи соціального захисту шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. 

В результаті реформування, оновлений Фонд соціального страхування України з 01 серпня 2017 року в повній мірі розпочав виконання усіх завдань та функцій, визначених законом. Забезпечується виконання завдань щодо надання матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг, профілактики нещасних випадків, здійснення перевірки обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності застрахованим особам, контролю за використанням роботодавцями та застрахованими особами коштів Фонду тощо.

Пріоритетом в роботі Фонду соціального страхування України є реалізація політики Уряду щодо адресності програм соціального захисту населення. 

Досвід попередніх реформ довів дієвість лише єдиного підходу – гроші ходять за людиною. Реалізовуючи такий підхід, в 2017 році правлінням Фонду прийнято дві постанови, якими визначено принципово нові механізми забезпечення санаторно-курортним лікуванням, а також лікуванням після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів. Затверджено «Порядок відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання» та «Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України», який вступить в дію з 1 січня 2018 року.

Всеукраїнське об’єднання організацій роботодавців санаторно-курортних та оздоровчих закладів підтримує розширення функціональної сфери Фонду соціального страхування, зокрема, шляхом впровадження санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та дитячого оздоровлення.

Організатором круглого столу є Всеукраїнське об’єднання організацій роботодавців санаторно-курортних та оздоровчих закладів при підтримці Фонду соціального страхування України.

ВООР є всеукраїнським об’єднанням організацій роботодавців, утвореним відповідно до Закону України "Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності", є неприбутковою організацією. До складу ВООР входить 15 обласних організацій роботодавців. 

Основними завданнями ВООР є сприяння всебічному розвитку діяльності курортів в Україні та залучення юридичних і фізичних осіб до всіх форм відпочинку, оздоровлення та санаторно-курортної діяльності, в тому числі підготовка пропозицій до проектів державних цільових програм і прогнозів розвитку санаторно-курортних та оздоровчих закладів.

Захід відбудеться за адресою: м. Київ, Міжнародний виставковий центр, Броварський  проспект, 15, павільйон 3, Конференц-зал № 15 - початок о 10:00. 

Контакти: тел. 067-542-68-69,  095-24-24-369
Ел. адреса: [email protected]

Електронна реєстрація - тут.

 

 

 

comments powered by HyperComments