Щоб закрити кримінальну справу щодо мене, Матіос та Борзих вимагали 2 млн доларів - Денисюк

П'ятниця, 15 вересня 2017, 18:12
Під час слухання 14 вересня в Печерському суді м. Києва клопотання військової прокуратури про подовження терміну запобігання екс-податківцю Станіславу Денісюку, той зробив гучну заяву, яку сьогодні оприлюднив його адвокат.
Щоб закрити кримінальну справу щодо мене, Матіос та Борзих вимагали 2 млн доларів - Денисюк

Коли Денисюка в травні затримали і доставили у Київ до Генеральної прокуратури України, поки його водили по кабінетах, до екс-податківця з самого початку підходили різні люди, які вимагали за закриття кримінальної справи з нього та його сім`ї кошти у сумі понад мільйона доларів.

Про це в ефірі телеканалу News One повідомив його адвокат Сергій Вілков.

"По всій цій ситуації, як повідомив вчора під час засідання суду Станіслав Денисюк, їм було подано звернення до Генеральної прокуратури. Після чого було відкрите кримінальне провадження та відбувались негласні слідчі дії. Як пояснив Станіслав Федорович на засіданні, у сторони захисту є певна інформація, що в результаті цих слідчих дій була встановлена причетність Головного військового прокурора та старшого процесуального керівника Борзих, до вимагання неправомірної грошової вигоди. Як каже Денисюк, суми розпочиналися з понад мільйону доларів, потім йшлося про мільйон з половиною, а кінцева сума виходила за 2 мільйони доларів" - заявив Сергій Вілков.

 

Сторона захисту зазаз вимагає від Генпрокурора України вжити відповідні заходи для виділення матеріалів по Денисюку в окрему справу і передання з Військової прокуратури до іншого органу з метою повного та об`єктивного розслідування, каже він.

"Хотів би зазначити, що тримання Денисюка під вартою є помстою Головного військового прокурора Матіоса за те, що Денисюк не погодився на певні умови, які надавалися його сім`ї та йому для його звільнення, а також за те, що він звернувся до Генпрокуратури по проведенню негласних розшукових дій – була прослушка та інше. Ця інформація якимось чином отримала відповідний виток, як пояснив мені Денисюк, і у подальшому це все припинилося", - заявив адвокат.

Нагадаємо, цього тижня захист Денисюка звернувся до Національного Антикорупційного Бюро із заявою про скоєння посадовими особами Головної військової прокуратури, в тому числі Головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом злочинних дій відносно його підзахисного – екс-керівника ДПА у Харківській області Станіслава Денисюка.

comments powered by HyperComments