Хіба немає літаків з Варшави чи Ряшіва? То й лети собі до Києва! – Синютка до Саакашвілі

Ростислав Касьяненко  |  Понеділок, 11 вересня 2017, 19:09
Голова Львівської ОДА не розуміє, чому його одеський екс-колега вирішив потрапити в Україну потягом.
Хіба немає літаків з Варшави чи Ряшіва? То й лети собі до Києва! – Синютка до Саакашвілі

Про це львівський губернатор заявив сьогодні в прямому ефірі  на Львівському радіо.

"Мені дуже прикро, що цей прорив кордону відбувся саме у нас на Львівщині, - зізнався Олег Синютка. - Якщо людина хоче потрапити в Україну, хіба у нас літаки з Варшави чи Ряшіва не літають? То й лети собі, будь ласка, до Києва! А в аеропорту доказуй, що ти любиш українську державу. А не провокуй і не псуй міжнародний імідж України".

Олег Синютка провів паралелі між вчорашнім проривом кордону симпатиками Саакашвілі з колишньою провокацією фейкових "солдатських матерів", що свого часу відбувався у Львові.

"Цей з’їзд фейкових солдатських матерів організувала людина родом із Луцька, яка не мала ніякого відношення до Львова. Тоді матері львівських військових вийшли до тих жінок і запитали в них: ви хто і що ви тут хочете? А ті хотіли зробити звернення щодо відкликання наших хлопців з АТО, щоб оголити фронт. Це було ще тоді, коли такі провокатори ледве не погубили державність України", - згадав голова ЛОДА.

Зі слів Синютки, "любимо ми Саакашвілі чи ні – не має ніякого значення".

"Ми повинні дивитися на цю проблему з точки зору української державності", - вважає очільник Львівщини.

В свою чергу мер Львова Андрій Садовий, який вчора гостинно зустрів Саакашвілі біля Ратуші, вважає, що всім сторонам слід повернути ситуацію в правове поле. Також, на думку Садового, перекриття руху через кордон заради того, щоб не пустити до країни лише 1 людини - неповага до громадян України.

Нагадаємо, Михаїл Саакашвілі здійснив "прорив" пункту пропуску "Шегині" 10 вересня, ввечері. Він неофіційно перетнув кордон, не пред`явивши документи на пункті пропуску.

Сьогодні до львівського готелю "Леополіс", де зупинився одеський екс-губернатор, прибули лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, народний депутат з її фракції Сергій Власенко, представники львівської організації партії "Батьківщина", а також народний депутат з фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв. Вони вже декілька годин проводять нараду, під час якої мають "вирішити, що робити далі".

 

comments powered by HyperComments