Інцидент, який стався вчора на державному кордоні в Шегині, не потребує політичних коментарів - Порошенко

Понеділок, 11 вересня 2017, 15:00
Це – виключно правове питання.
Інцидент, який стався вчора на державному кордоні в Шегині, не потребує політичних коментарів - Порошенко

Про це написав Президент України Петро Порошенко на сторінці у Фейсбуці. 

"26 липня я видав указ, яким припинив громадянство пана Саакашвілі на підставі подання Державної міграційної служби про факти фальсифікації і подання недостовірної інформації при отриманні громадянства. У правовій державі особа має право оскаржити будь-який правовий акт в суді. Я як Президент виконаю будь-яке рішення суду. Пройшло більше півтора місяці, за які не було жодного подання в суд. Замість цього було скоєно злочин", - сказано у повідомленні.

За його словами, перетин державного кордону – питання безпеки держави. І байдуже, хто порушує державний кордон – бойовики на Сході, чи політикани на Заході, – повинна бути юридична відповідальність.

"Я вважаю, що наші прикордонники, які найкращим чином зарекомендували себе під час антитерористичної операції, вчинили правильно, не застосувавши зброю, на застосування якої вони мали повне право. Не дали розбурхати пожежу, конфлікт в середині країни, чого власне кажучи ці політикани добивались. Зараз цією справою мають займатись правоохоронні органи і вони почали діяти. Залишимо політику – політикам, а злочини – правоохоронцям, прокуратурі і суду. Це норми і формат, у яких має діяти правова держава", - заявив Порошенко. - "Я сподіваюсь, що цей пан в належний час буде так само і з таким же завзяттям пробиватись у Грузію, як він намагався потрапити в Україну".

Нагадаємо, Михаїл Саакашвілі здійснив "прорив" пункту пропуску "Шегин" вчора, 10 вересня, ввечері. Він неофіційно перетинув кордон, не пред`явивши документи на пункті пропуску.

comments powered by HyperComments