Відомі найбільші забруднювачі повітря в Україні в 2016 році

Середа, 5 липня 2017, 11:49
Підприємства «АрселорМіттал Кривий Ріг» (Дніпропетровська обл.), Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча (Донецька обл.) І Бурштинська ТЕС (Івано-Франківська обл.) - найбільші забруднювачі повітря в Україні в 2016 році,
Відомі найбільші забруднювачі повітря  в Україні в 2016 році

Про це повідомив Остап Семерак - міністр екології та природних ресурсів. Дані стали відомі в ході презентації оновленого рейтингу «Топ-100 основних підприємств-забруднювачів».
 

 З викидами 273 тис. тонн перше місце в 2016 році за забруднення атмосферного повітря зайняло підприємство «АрселорМіттал», Кривий Ріг.
Друге місце - меткомбінат ім. Ілліча, третє - Бурштинська ТЕС.
Міністр зазначив, що спостерігається тенденція до збільшення викидів забруднюючих речовин в атмосферу. Так триває вже протягом останніх трьох років.

Остап Семерак каже: «Причина зрозуміла - підприємства заміщають природний газ іншими видами палива, які збільшують техногенне навантаження на повітря».

Рейтинг складається з трьох категорій по 33 підприємства в кожній: найбільші забруднювачі атмосферного повітря, найбільші забруднювачі води та підприємства, що виробляють найбільше відходів.

Так вдалося скласти максимально об'єктивний рейтинг 100 найбільших забруднювачів.

Найбільшої шкоди водним об'єктам в 2016 році завдали підприємства «Азовсталь» (Донецька обл.), Дніпровський меткомбінат (Дніпропетровська обл.), і «Запоріжсталь» (Запорізська обл.).

«В переважній більшості це підприємства гірничо-металургійного комплексу та житлово-комунального господарства», - зазначив Семерак. У категорії найбільших забруднювачів навколишнього середовища по виробленню побутових відходів у 2016 році перші три місця зайняли Північний гірничо-збагачувальний комбінат, Центральний гірничо-збагачувальний комбінат і Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат (усі - Дніпропетровська обл.).

Нагадаємо,Завдяки мораторію на вивіз кругляку відроджується українська деревообробна галузь, - Добродомов

comments powered by HyperComments