Ми маємо головне завдання: уникнути підвищення пенсійного віку, - Гройсман

П'ятниця, 9 червня 2017, 13:04
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розповів про майбутню пенсійну реформу.
Ми маємо головне завдання: уникнути підвищення пенсійного віку, - Гройсман

“Останній раз перерахунок пенсій в Україні був у 2012 році, але розрахунки були станом на 2007 рік. Отже, десять років: доходи людей змінюються, а пенсії залишаються такі, як десять років тому”, - зазначив Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ, повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

Посадовець зазначив, що головне завдання уряду - уникнути підвищення пенсійного віку і зробити пенсію справедливою по відношенню до працюючої людини. 

“Пропонуємо залишити пенсійний вік 60 років, скасувати оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам, а також осучаснення і підвищення пенсій 9 мільйонам пенсіонерів (з 12 мільйонів)”, - розповів Володимир Гройсман про основні критерії реформи.

Прем’єр-міністр запевнив, що такі цілі - абсолютна реальність, яку можна запровадити після прийняття рішення парламенту, з 1 жовтня 2017 року на постійній основі. Завдяки цьому пенсії суттєво зростуть.

“Пенсія — це трудове досягнення, робочий стаж, напрацювання. Абсолютна більшість українських громадян переконана, що має бути стаж не менше 25 років”, - додав Володимир Гройсман.

Прем’єр запевнив, що пенсійна реформа буде проведена спільними зусиллями уряду і Президента.

Раніше Володимир Гройсман зазначив про можливі подальші зміни на земельному ринку України.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments