Мінфін України “дав добро” на єврокредит для створення швидкісного трамваю в Одесі

Понеділок, 13 березня 2017, 18:51
Одеська міська рада направила на розгляд Міністерства фінансів заявку щодо отримання кредиту ЄБРР на закупівлю нових трамваїв і створення маршруту “Північ-Південь”.
Мінфін України “дав добро” на єврокредит для створення швидкісного трамваю в Одесі

13 березня на апаратній нараді відділу соціально-економічної політики Одеської міськради йшлося про отримання кредиту від Європейського банку реконструкції і розвитку у сумі майже 60 мільйонів євро.

За словами керівника відділу Олени Мезенцевої, ці кошти — 59, 7 мільйонів євро — розподілять наступним чином: на закупівлю 60 нових трамваїв, модернізацію тягових підстанцій та капітальний ремонт 18 кілометрів трамвайної колії.

За попередніми даними, Мінфін України схвалює відповідну заявку, що дасть можливість перевиконати програму розвитку електротранспорту до 2018 року та навіть суттєво розширити її.

Більшість отриманих коштів піде на будівництво маршруту трамваю “Північ-Південь”, який з’єднує між собою Київський та Суворівський райони міста. Проектувальники впевнені, що після проведення усіх робіт, можна сподіватись на появу “швидкісного” трамваю, із середньою швидкістю 22,5 км/год (порівняно з теперішніми 16 км/год). Це також суттєво зменшить тривалість поїздки: проїхатись із одного кінця Одеси до іншого можна буде за годину-півтори, порівняно із нинішнім “маршруточним” часом, який часто сягає понад 2 години.

Як зазначив мер Одеси Геннадій Труханов, усього на лінії працюватиме 60 низькопідлогових трамваїв, а для покращення розв’язки лінії планують провести роботи у районі Пересипського мосту.

comments powered by HyperComments