Генпрокуратура та СБУ провели обшуки в колишнього керівника Відкритого митного простору Романа Баховського

Вiкторiя Христич  |  Субота, 4 березня 2017, 13:14
Про це сам Роман Баховський розправа під час брифінгу.
Генпрокуратура та СБУ провели обшуки в колишнього керівника Відкритого митного простору Романа Баховського

За його словами, працівники СБУ та Генеральної прокуратури одночасно прийшли до помешкань його батьків, бабці та до нього додому. Слідчі керувалися ухвалою судді Печерського суду Києва. Обшуки проходили близько 5-6 годин. За результатами обшуку в квартирі Романа Баховського вилучили два мобільних телефони і ноутбук.

«Якийсь суддя Іванов, славнозвісного Печерського суду, ухвалив провести обшуки та вилучити всі можливі засоби зв’язку, флешки, а також скульптури, книги, марки, раритетні картини та ішний нон-сенс! За їх словами, в мене в записниках та мобільних пристроях відбувалося обговорення злочинних дій», - додав він.

Баховський зазначив, що паралельно обшукували всіх, хто брав участь в проведені реформ на Одеській митниці, зокрема квартиру екс-керівника митниці Юлії Марушевської, її колишнього першого заступника Семена Кривоноса.

Він розповів, що в кримінальному проваджені, яке котує ГПУ, вказано про завдання шкоди державі на суму 6, млн грн.: «Під час керівництва Юлії Марушевсткої на митниці було прийнято систему доручень, яка передбачає оформлення за ціною в контракті товарів з низьким рівнем ризику. Це стосується, наприклад, товарів з розвинутих країн, імпорту обладнання або сировини. Практика оформлення за ціною в контракті використовується в усьому цивілізованому світі. Завдяки їй нам вдалося знизити час оформлення товарів до 1 години. Коли ці доручення оскаржували в суді, то суд признав їх достовірними і такими, що не порушують законодавство».

«Сьогодні ж ГПУ та СБУ шиє нам кримінальну справу за нібито заниження митної вартості на основі цих доручень. Я кажу впевнено та відповідально: на Одеській митниці не було корупції і масштабних порушень! Всі дії правоохоронних органів – це надумані справи, які спрямовані виключно для тиску на людей, які реформують країну. В них достатньо адміністративного, фінансового, інформаційного ресурсу, щоб домалювати нам скільки завгодно віртуальних мільйонів гривень шкоди державі, а якийсь Іванов, Петров чи Сідоров без проблем випише ухвалу, щоб потрусити нерви нам і нашим сім`ям», - резюмував Роман Баховський.

Водночас речниця головного прокурора України Лариса Сарган заявила, що обшуки у помешканні Ю.Марушевської не проводилися.

"Генпрокуратура розслідує дії чиновників Одеської митниці з листопада 2015 року по листопад 2016 року. Перевіряється підозра, що діючи за попередньою змовою, в інтересах третіх осіб, вони, можливо, дозволяли занижувати вартість товарів, що проходили розмитнення. Відповідно розмір мита, яке стягувалось в державний бюджет, також занижувався. Внаслідок злочинних дій завдано збитків державі на суму 6,92 млн грн.

В рамках досудового розслідування одночасно проведено більше 60 обшуків на території Київської, Одеської та Львівської областей. Слідство триває",- написала вона на своїй сторінці у Facebook.

comments powered by HyperComments