Львівська та Харківська області підписали меморандум про взаєморозуміння

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 17:53
Документ про співпрацю був підписаний керівниками департаментів, що відповідають за розвиток АПК двох областей, в рамках Міжнародного форуму AGROPORT-2016, який відкрився на території харківського аеропорту.
Львівська та Харківська області підписали меморандум про взаєморозуміння

У 2016 році захід проходить в межах оголошеного ООН року зернобобових культур у Харкові та Львові. Перший етап форуму відбувся у Львові 26-28 травня. На Харків же перепав другий, який завершиться 22 жовтня. Четвер був присвячений агробізнесу, п'ятниця відведена під фермерство, а субота стане днем полів.

На думку організаторів заходу, сільськогосподарські підприємства Харківщини зможуть отримати вигоду від тісної співпраці з львівськими колегами. В рамках меморандуму сторони обмінюються інформацією про можливості та інтереси в розвитку агропромислового комплексу областей.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністраці Наталя Хмиз підкреслила, що невеликі підприємства із західного регіону вкрай зацікавлені в можливостях великих переробних підприємств, які знаходяться на Харківщині.

«Також ми плануємо налагодити комунікації з харківськими вченими. Завдяки сучасним розробкам і впровадженню високих технологій, наші фермери зможуть значно збільшити виробництво продукції», – зазначила Наталя Хмиз.

AGROPORT-2016 став найбільш масштабним заходом у порівнянні з тими, що проводились до цього. За прогнозами організаторів, його відвідає не менш ніж 10 000 осіб. Вже є плани на наступний рік: можливо, фестиваль пройде не тільки у Харкові і Львові, а ще й Одесі та Дніпрі.

comments powered by HyperComments