На український літаках повинні бути обличчя національних героїв

П'ятниця, 16 вересня 2016, 18:08
Тоді по тілу розливається тепло "по всій периферії".
На український літаках повинні бути обличчя національних героїв

Пише Володимир Співаковський, президент Міжнародної корпорації "Гранд".

"Ось тут розвели суперечки, як переназвати наш аеропорт в Борисполі. Чи то як народ проголосував, то чи як працівникам не хочеться ...

А тепер подивіться, як люди роблять.

Летів я недавно норвезькі авіалініями.

Під'їжджаємо до літака, а у нього на хвості... якась панянка намальована. Ну, думаю, мало чи зараз як і ким прикрашають літаки.

Злітаємо. Відкриваю бортовий журнал, і чорт... Так тут їх он скільки - національних норвезьких героїв, що удостоїлися честі стати відомими не тільки в Норвегії, але і у всьому світі.

Не просто якийсь маленький музейчик в селі на честь героя.... Не просто бюстик посеред алеї... Або навіть аеропорт з вивіскою... А сотні літаків з цими портретами бачать кожен день в аеропортах усього світу мільйони людей.

Ось так Норвегія піарить своїх чудових людей: спортсменів, науковців, пілотів, медиків, артистів, поетів, інженерів, композиторів, айтішників.

А ось політиків практично немає (!).

Як би і нам розширити діапазон, щоб наші справжні герої "літали" по всьому світу?

У нас адже імениті українці є не тільки в Україні. Є ті, хто жив або живе за кордоном. Приходить час збирати каміння. А точніше випускати крила нашим героям.

Уявляю, Мазепу, Пирогова, Гоголя, Вернадського, Патона, Корольова, Орлика, Солов'яненко і інших наших світових імен-брендів, що літають по всьому світу, і прославляють нашу країну красиво, ємко і широко.

Як уявлю собі: прилітаю до Відня - а на аеродромі з літаків дивляться рідні обличчя. Прилітаю в Вашингтон - а на аеродромі знову рідні обличчя.

І тепло розливається по всій периферії тілесної".

comments powered by HyperComments