На книги з Росії повинен видаватися дозвіл (Кириленко)

Понеділок, 12 вересня 2016, 11:12
В'ячеслав Кириленко, віце-прем'єр-міністр України, все розставив по своїх місцях. Відносно книг, зрозуміло.
На книги з Росії повинен видаватися дозвіл (Кириленко)

Ось що він пише в своєму блозі.

"Ми добре пам'ятаємо скандал навколо книги путінського ідеолога Дугіна, що вільно поширювалася на останньому "Книжковому Арсеналі". Просто у середмісті Києва та цілком легально.

Як і добре знаємо про десятки тон антиукраїнської літератури, що ввозилася сюди протягом багатьох років та рясно пропонувалася читачам, особливо у південній та східній Україні.

Тепер цьому буде покладено край: уряд офіційно вніс проект закону, що передбачає дозвільний принцип для поширення усієї книжкової продукції походженням із країни-агресора.

Буде створено громадську експертну раду, яка протягом десяти днів надаватиме відповідні дозволи для таких книжок за умови підтвердження авторських прав та наявності рецензії. Кривава писанина дугіних, проханових та іже з ними, звісно, згідно закону, буде заборонена до поширення в Україні.

Ясно, що будуть і противники. Тому, на упередження, поки що лише три тези.

Перша. Дозволи будуть видаватися тільки щодо книг походженням із країни-агресора, тобто із РФ. Інших країн це не стосується.

Друга. Корисна література із РФ (якщо така є) не постраждає, оскільки фокус уваги експертів буде концентруватися на авторах, назвах та видавництвах, що спеціалізуються на антиукраїнській пропаганді.

Третя, на всяк випадок. Закон ніяк не стосується російськомовних книг, що видані в Україні.

Тепер слово за парламентом, у позитивному рішенні якого особисто я сумнівів не маю".

Це підтверджує и Тімур Кондратюк, державний службовець.

"З огляду на ту обставину, що осколок "Імперії Зла" – фейкова недоімперія РФ спроможна існувати виключно за допомогою тотальної брехні... (навіть за свідченням першого і останнього Президента есесера Горбачова, який у прямому ефірі (1992) на запитання молодого ведучого програми "Взгляд" про причину "розвалу" есесера, послався на дві причини, недооцінив значення національного питання і по-друге – дуже багато дали людям правди, цілих 5% відсотків.

Тобто 5 (п'ять!!!) відсотків правди розвалили "Імперію Зла"), Україні потрібно не мовчати "ставши на такий самий жалюгідний рівень з фанатами Путіна-Кадирова", а "дати їм по ріпі", починаючи з того, що суттєво обмежити пропаганду Пуйла в Україні, що власне і робить Віце-прем'єр-міністр України Кириленко (спочатку телевізійної пропаганди держави-агресора... тепер поширення книг...)...  "
 

comments powered by HyperComments