«Жестячьок»: у Києві дітей вчать за підручником про «велич Росії»

Неділя, 11 вересня 2016, 00:55
Батьки учня київської школи обурилися тим, що дітям викладають російську мову за підручниками, які возвеличують країни-агресора.
«Жестячьок»: у Києві дітей вчать за підручником про «велич Росії»

Учням третіх класів розповідають про російський прапор та герб, а також називають російську і українську мови спорідненими.

Про це на Фейсбуці написала киїянка Тетяна Мельничук:

«54 школа, місто Київ. Підручник моєї дитини. Братський патріотизм як елемент гібридної війни. Якщо до цього я намагалася спокійно ставитися до того, що там просто будуть додатково вивчати російську, то такого... я не очікувала. Немає слів для того, щоб описати моє обурення, – написала жінка. – Вчительці подзвонила, попередила, що моя дитина це вчити не буде і ми оформляємо відмову від вивчення мови. Цьому вчать наших дітей між уроками патріотичного виховання... Реформи в освіті? Ні, не чули!».

Також соцмережі обурив опис герба Росії із зазначенням того, що в ньому є застереження: «з птахом воювати небезпечно». Нариклад, Марія Корольова пише:

«Нічого собі! Особливо про герб чудово! Загрози в шкільному підручнику».

Лариса Юрченко: «Це плани Януковича здачі України без війни. Цей підручник затверджено у липні 2013 року, перед Майданом. Чому зараз, під час війни, вони дійсні?! Де СБУ? Де Міносвіти з реформами?».

comments powered by HyperComments