Тернопіль гостинно відчинив двері для жителів Криму

Світлана Куропій  |  Четвер, 27 березня 2014, 02:07
Славне місто Тернопіль гостинно зустрічає біженців з кримської землі.
Тернопіль гостинно відчинив двері для жителів Криму

Володимир Чермошенцев, ветеран  УПА (крайній справа)

Зокрема,  до міста вже перевелись четверо студентів-медиків з Кримького державного медичного університету імені С.Георгієвського. Їх зарахували на спеціальність «Лікувальна справа» до Тернопільського державного медичного університету.

Також вищі навчальні заклади Тернополя  розглядають наразі ще  20 звернень від студентів  з півострову. Їх готові прийняти на навчання Педагогічний та Економічний університети міста.

Також днями до міста переїхав ветеран УПА Володимир Чермошенцев. Чоловік  залишив свій дім у Бахчисараї  і відтепер житиме у Тернополі. За національністю 88-річний ветеран – росіянин, а під час Другої світової війни юнаком потрапив до лав УПА і зрозумів, що її боротьба -  його покликання (за що згодом й відсидів у таборах 10 років). Під час останніх подій у Криму вояка «охрестили» ворогом народу, йому погрожували, тому чоловік вирішив переїхати до Тернополя, міста де активно діяли упівці.

Сміливими чоловіками може пишатись край і зараз. Адже командиром корабля, який найдовше опирався російським окупантам, став моряк родом з Тернопільщини – Юрій Федаш, капітан 3-го рангу. «Черкаси» - це останній  український корабель, який після тривалої облоги і штурму вдалося захопити російським окупантам [- деякими повідомленнями на середу 26 березня над кораблем ще майорів прапор ВМС України]. 

Фото: allday.in.ua

comments powered by HyperComments