«Правий сектор» пропонує аби виборці платили за право голосу

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 25 березня 2014, 14:11
Гроші на виборчу кампанія лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша, якого було висунуто кандидатом у президенти, позичили у приватної особи. Про це, сьогодні, 25 березня під час прес-конференції повідомив уповноважений центрального проводу «Правого сектора» на Львівщині Артем Луцак.
«Правий сектор» пропонує аби виборці платили за право голосу

Проте, хто є ця людина, Артем Луцак повідомити відмовився, лише запевнив, що незважаючи на позику, диктувати свою волю партії ця особа не зможе.

Водночас, як заявив політичний референт "Правого сектора" на Львівщині Віталій Сергатюк, сьогодні у партії немає єдиного джерела фінансування, все побудовано на добровільних пожертвах небайдужих громадян.

«Виставляючи розумні цілі,  ми шукаємо однодумців. Коли такі такі знайдуться - нас підтримають. Хтось підтримує своїм голосом, хтось копійкою», - розповів Сергатюк.

Також, на думку Сергатюка, було б непогано, аби в Україні був узаконений ценз за право голосу, аби голосуючи, люди ще й платили за це кошти [- насправді майновий ценз для виборців - це не плата за голосування як таке, а вимога  мати певний рівень матеріального забезпечення. Колись такі норми існували у виборчому законодавстві  багатьох країн  до встановлення норм загального виборчого права. Палким пропагандистом такого цензу є відомий російський публіцист Юлія Латиніна].

Це за його словами, дало б можливість відсіяти тих кандидатів, які перемагають вибори «за гречку».

«Таким чином голосуватимуть не люмпени, а громадяни», - наголосив він.

comments powered by HyperComments