Житомир: "Беркут, птичка, вернись домой" і тиск на бізнес регіоналів

Світлана Куропій  |  Четвер, 6 лютого 2014, 22:42
Житомир не покидає хвиля протестів. Майданівці пікетують як управління МВС, так і підприємства регіоналів.
Житомир:  "Беркут, птичка, вернись домой"  і  тиск на бізнес регіоналів

"Беркут, птичка, вернись домой" – таким чином вони вимагають від керівництва міліцейських органів Житомира повернути цей спецпідрозділ зі столиці додому, де молоді бійці стали заручниками злочинних наказів, які треба виконувати,  а не обговорювати.
За таку вимогу підписалось 446 жителів Житомира. А один з ініціаторів акції, Юрій Жуковський зазначає, що такий відділ правоохоронців як «Беркут»,  «був створений задля боротьби з організованою злочинністю, а не для боротьби з власним народом».

На бесіду з мітингарями вийшов заступник начальника управління - начальник міліції громадської безпеки Юрій Лебідь. Він пообіцяв активістам надати письмову відповідь на вимоги і забрав підписи громадян. Якщо спецпризначенці у найближчі дні не повернуться до бази в Житомирі, активісти погрожують більш масовими протестами.

Масові протести також продовжуються під підприємствами та організаціями власниками яких є люди, причетні до провладної партії. До прикладу, близько 20 активістів «відвідали» житомирське кафе «Аніка» виконуючим директором якого є депутат від ПР у міській раді Василь Кучик.

Подібна акція, як і всі інші, має єдину мету:  дати жителям міст країни знати, як заробляють регіонали та унеможливити їх роботу, як джерело наживи для влади і посилення її репресій. Кількома днями раніше також під приціл пікетувальників потрапили Житомирські відділення банку ПУМБ (пов’язують з Р.Ахметовим) та Всеукраїнського банку розвитку (вважають банком Януковича-молодшого).

Фото: Житомир. info

 

comments powered by HyperComments