Тарас Стецьків: «Янукович має справу з повсталим народом»

Борис Недільний  |  Четвер, 30 січня 2014, 18:06
Опозиція не буде виконувати закону, якщо він вступить в дію. Адміністративні будівлі звільнятись не будуть. Буде тільки нарощення тиску і сили Майдану. Про це в коментарі «Справжній варті» заявив колишній народний депутат Тарас Стецьків. За словами відомого польового командира помаранчевого Майдану 2004 року, Янукович недооцінює тих, з ким має справу.
Тарас Стецьків: «Янукович має справу з повсталим народом»

«Ми не будемо звільняти адміністративні будівлі. Далі сила Майдану буде тільки наростати. Якщо Янукович думає, що цим законом він нас дотиснув, то це помилка. Розпочинається новий виток боротьби. Янукович має справу з повсталим народом», - зазначив Тарас Стецьків.

Разом із тим, каже політик, ще не факт, що президент підпише закон щодо амністії учасників акцій протесту. Стецьків припускає, що проголосований учора в парламенті документ може бути предметом торгу між владою і опозицією. 

«Далі – тільки нарощення сили і тиску Майдану. Зараз треба буде продумати нову форму наступу. Наш козир – нарощення народного тиску на владу. Якщо компроміс, то тільки на наших умовах – Конституція 2004 року, перехідний уряд, який складатиметься тільки з опозиції та дострокові вибори парламенту в Президента», - наголосив Тарас Стецьків. Він також переконаний – Європа і США відіграють недостатньо активну роль в процесах, що сьогодні проходять в Україні.

Проте, додав він, останнім часом Америка все ж таки почала розуміти всі небезпеки. «Те, що сьогодні відбувається в Україні, може вплинути на геополітичну карту Європи. Я переконаний, що якби зараз вона зробила для українців безвізовий режим, то прихильників Європи значно побільшало б, а відповідно – побільшало б людей на Майдані. Окрім того, Європа та США могли б виступити гарантами роботи перехідного опозиційного уряду», - впевнений  Тарас Стецьків.

Фото: ГолосUA

comments powered by HyperComments