Полтавщина. Народна рада. День за днем

Світлана Куропій  |  Середа, 29 січня 2014, 15:24
Полтавська обласна рада вже п’ятий день поспіль перебуває під керуванням Народної ради. У приміщенні обласної ради тепер злагоджено діють медичний пункт, їдальня, сектори культури та прибирання, а головне – власне Народна рада, яка проводить постійний прийом громадян.
Полтавщина. Народна рада. День за днем

Заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Марченко відкрито повідомив: "Ми передали матеріально відповідальній особі персональні комп’ютери, окуляри та картину з портретом голови Полтавської обласної державної адміністрації (ОДА) Олександра Удовіченка, які знаходилися в залі засідань облради. Факт передачі було задокументовано, тому жодних претензій бути не може". Також було віддано з облради усі комп’ютери з інформацією та інші матеріальні цінності.
Власне, депутати з радістю приймають відвідувачів своїх кабінетів, зокрема депутат від партії «УДАР» Петро Ворона та  помічник нардепа від ВО «Свобода» Юрія Бублика, які розглядали проблеми громадян.

Народна рада Полтавщини зібрала 27 тисяч гривень пожертв, які витратять на скло, харчі, засоби опалення, речі побуту та  обслуговування транспортних засобів і мітингувальників, що вирушатимуть до столиці.
Також фойє зали обласної ради прикрашене плакатами з цитатами, виставкою  фото молодих кореспондентів під назвою «Берегиня», де зображено події останніх днів, що відбулись у місті.
Вже відновлено скло вхідних дверей, яке було пошкоджено в результаті «штурму»  будівлі 25 січня. Очевидно, що громада та нова влада Полтавщини піклується про народне майно і відшкодовує завдані збитки. Комендант приміщення, член ВО «Свобода» Анатолій Ханко говорить, що заяви регіоналів відносно безладу в приміщенні  облради безпідставні.

Фахівці санепідемстанції, що оглянули приміщення, залишили Народній раді рекомендації  щодо підтримання порядку та пляшку дезінфікуючого засобу. Хоча й без її вказівок щоденно кожні дві-три години в приміщенні миють підлогу та проводять санітарні перерви.
Штаб національного спротиву також веде цілодобову трансляцію подій зі столиці та перегляд новин всеукраїнських телеканалів, щоб полтавці перебували у курсі подій. Традиційно о 17. 00 у приміщенні облради проводять Народне віче, де повідомляють найголовніші новини у країні.

Так виглядає в ці дні будинок обласної влади Полтавщини

Не припиняють на Полтавщині й пікетувати підприємства, що належать регіоналам, а також обласне телебачення та обласне управління МВС – активісти вимагали не чинити тиск на учасників Майдану Кременчука).
Такі злагоджені дії Полтавського Майдану та Штабу спротиву почали ширитися усією областю. До прикладу,  у  районному центрі селищі Чорнухи народ пікетував районну раду та держадміністрацію з вимогою підписати акт про повну капітуляцію.
«Інакше протестувальники налаштовані на штурм. Вчора о 3 год. ночі активісти заблокували виїзд на Київ автобусу з учасниками Антимайдану. Після години блокування автобус повернувся до селища і під контролем активістів розвіз людей по домівках», – розповів Олег Пустовгар,  голова Полтавської обласної організації партії «За Україну!», якого обрали польовим командиром Полтавського Євромайдану з інформаційних питань.

Також тяжкою та невирішеною є ситуація у другому місті області – Кременчуці, де ще два місяці тому міський  голова  Олег Бабаєв через суд міста (а за ним і рішенням Апеляційного суду Полтавщини), заборонили будь-які мирні зібрання прихильників Євромайдану.
«Протягом цього часу мешканці Кременчука постійно наражалися на небезпеку. Було взято під домашній арешт одного з активістів Майдану Олексія Харченка. Сьогодні на штаб ВО «Майдан» у Кременчуці напали тітушки», – зазначив О.Пустовгар.
Хоча у Кременчуці, за словами Пустовгара, відбулось спільне засідання президії Ради «Майдану» і виконкому Народної Ради. Саме там було вирішено, що у місті буде створено  обласний страйковий комітет, що працюватиме з підприємцями та студентами, а також буде налаштована активна робота Автомайдану (відвідування домівок депутатів, які йшли на вибори, як позапартійні з опозиційними гаслами, а згодом перебігли до владної фракції).

Жителям Полтавщини все ж вдалося оминути жертви та кровопролиття в процесі  створення своєї Народної  ради.

Фото: КОЛО - усі новини Полтавщини

comments powered by HyperComments