О. Ярославський фінансує харківських «ультрас»? Екс-президент "Металіста" засуджує заяви керівництва Федерації та свого колишнього клубу

Середа, 29 січня 2014, 13:04
Колишній президент харківського футбольного клубу «Металіст» Олександр Ярославський вважає, що вболівальники мають повне право висловлювати свою політичну позицію, не використовуючи клубну символіку. «Якщо арбітр на полі, вибачте, «заряджений», з трибун кричать: «Суддю на мило!». Отож, якщо судді «заряджені» по всій країні, вболівальники мають повне право вийти на вулицю і сказати, що вони думають з цього приводу. Незалежно від того, що скаже їм керівництво клубу, ФФУ чи мер конкретного міста.
О. Ярославський фінансує харківських «ультрас»?  Екс-президент "Металіста" засуджує заяви керівництва  Федерації та свого колишнього клубу

Не використовуючи футбольної символіки, ультрас не прикриваються клубом - вони мають повне право виходити на вулицю і тиснути на владу, виступати заслоном між студентами, інтелігенцією і «проститушками» - так званим «народним ополченням», - наголосив Олександр Ярославський.

Нагадаємо, що сьогодні президент Федерації футболу України Анатолій Коньков звернувся до вболівальників країни з проханням відмежуватись від політики. Він наголошує на тому, що футбол не мусить бути фактором впливу на політичні рішення навіть у такий складний період.

Як відомо, «ультрас» - фанати більшості футбольних клубів України заявили про підтримку мирних протестів і пообіцяли захищати учасників Євромайданів. Таку позицію українські вболівальники висловили після трагічних подій на столичній вулиці Грушевського 22 січня. Про свою підтримку євромайданівців у Києві та інших містах  заявили фанатські групи київського "Динамо", харківського "Металіста", донецького "Шахтаря", львівських "Карпат", полтавської "Ворскли", одеського "Чорноморця", луганської "Зорі", клубів Запоріжжя, Дніпропетровська, Сімферополя.

Так, у рідному для Олександра Ярославського  Харкові  ультрас "Металіста"  25 січня вже захищали акцію місцевого Євромайдану від нападів  «тітушок». "У нас мирна акція. Якщо прийдуть всі, то жодний продажний гопник навіть не подумає  наскочити на мітингувальників. В будь-якому випадку, роки на футбольних секторах і навколо футбольних полях дали достатньо досвіду кожному з нас, що би ми могли владнати будь-які проблеми своїми руками. Зараз саме той момент, коли потрібно показати, що в єдності наша сила!" – заявили харківські фанати.

Нагадаємо, що нинішнє керівництво ФК «Металіст» поквапилось засудити ініціативу ультрас і навіть загрожує не пускати їх на клубний стадіон. Аналогічні погано приховані погрози в бік харківських ультрас пролунали з вуст давнього запеклого опонента Ярославського - міського голови Геннадія Кернеса.

Фото: Футбол в Україні

Довідка

Ультрас (від лат. ultra — більше від чогось; понад, за межами чогось) — назва організованих груп підтримки спортивних (особливо футбольних) команд. Докладніше дивіться окрему статтю в Українській Вікіпедії

comments powered by HyperComments