У Черкасах міліція влаштувала вчора полювання на молодих людей. Частину з них вдалось звільнити за допомогою опозиції

Неділя, 26 січня 2014, 13:23
В центрі Черкас в суботу з 19.00 до 23.00 працівники міліції били та затримували молодь. Як згодом виявилося, затриманих направляли до Соснівського РВ УМВС. Свідком захоплення хлопців була, серед інших, і Тетяна Воронцова, помічник народного депутата України Леоніда Даценка (фракція "Батьківщина", обраний до ВР в грудні 2013 року). За її інформацією, міліція затримала і вивезла в невідомому напрямку також активістів ВО «Свобода», що перебували біля торговельно-розважального центру «Хрещатик-Сіті».
У Черкасах міліція влаштувала вчора полювання на молодих людей. Частину з них вдалось звільнити за допомогою опозиції

– Міліція повідомила, нібито у «Хрещатик-Сіті» розбили вітрину магазину. Я зараз прибігла сюди, проте всі магазини працюють у звичному режимі, ніде ніяких пошкоджень немає. При цьому учора представники опозиції неодноразово повідомляли міліції про групи молодиків з бітами, що знаходилися в центрі міста. Міліція ніяк на це не реагувала. Можливо, має місце якась спланована провокація. Я дзвонила на «102», щоб дізнатися, куди повезли молодь, проте мені сказали, що в них нічого подібного не зареєстровано… – сказала Тетяна Воронцова.

Вчора ж пізно ввечері біля Соснівського відділку міліції зібралося близько трьох десятків людей, переважно громадські активісти та батьки затриманих. На перемовини з керівництвом міліції до райвідділу вирушив нардеп Леонід Даценко. Доволі швидко було  досягнуто домовленості про звільнення 32 затриманих неповнолітніх - в переважній більшості випадкових перехожих.

Близько півночі  справді почали випускати неповнолітніх, вони виходять із явними ознаками побиття. Як розповів один із постраждалих,  він з друзями йшов біля Драмтеатру (- самісінький багатолюдний центр Черкас, напроти будинку обласної влади)  і на них налетіли працівники міліції й почали бити. Як стало відомо, один хлопець із серйозною травмою голови знаходиться в обласній лікарні.

Міліція обіцяла, що  за 2 години (тобто, серед ночі), можливо, почнуть звільняти і повнолітніх затриманих. Кількість їх не відома. За інформацією члена ВО "Батьківщина" Анатолія Бондаренка, серед затриманих є черкащани, які отримали достатньо серйозні травми – забої, переломи, розбиті голови. Жодної інформації з причин затримання не надається.

Фото: Прочерк

 

comments powered by HyperComments