Регіонали почали воювати против власних імен. Текст законопроекту

Сашко Костакуртенко  |  Четвер, 16 січня 2014, 17:56
До Верховної Ради надійшов законопроект, за яким українцям можуть заборонити називати дітей Євромайданами.
Регіонали почали воювати против власних імен. Текст законопроекту

Серед авторів законопроекту "регионали" - нардеп-харків’янин Володимир Мисик, а також  Ельбрус Тедеєв.

Законопроект передбачає визначати ім'я дитини за згодою батьків. Ім'я дитини, народженої жінкою, яка не перебуває у шлюбі, у разі відсутності добровільного визнання батьківства, визначається матір'ю дитини. Дитині може бути дано не більше двох імен, якщо інше не випливає із звичаю національної меншини, до якої належать мати і (або) батько. Спір між батьками щодо імені дитини може вирішуватися органом опіки та піклування або судом. Присвоюючи ім’я, батьки мають право використовувати ім’я передбачене чи не передбачене довідником власних імен, керуючись лише здоровим глуздом.

Нардепи вважають, що екзотичне ім’я может стати привідом для знущання над дитиною, тому вважають законопроект доцільним.

Щодо змін: ім’я дитини повинно відповідати її статі. Дитині не може бути дано ім’я, що складається з назв неживих предметів, вигаданих персонажів, географічних назв, флори та фауни, титулів, хвороб, одночасним поєднанням букв, символів або (та)  цифр, абревіатур.

Якщо буде проголосовано цей законопроект, то вже не буде таких популярних у радянські часи імен, як, наприклад,  Владілен. Але смішно інше: Ельбрус – це вулкан на Північному Кавказі, тобто географічна назва. Таким чином, регіонал Тедеєв прагне заборонити власне ім’я (або нічого не відає про "названий на його честь" вулкан). Мабуть, намучився бідолашний у дитинстві.

comments powered by HyperComments