Великий український бізнес різко засудив дії уряду Азарова

Вівторок, 3 грудня 2013, 13:44
Слідом за Давидом Жванія з різкою критикою силових дій українського МВС на Євромайдані виступили бізнесмени Рінат Ахметов і Олександр Ярославський. Група СКМ Ріната Ахметова закликала уряд знайти «взаємоприйнятні рішення в тій ситуації, яка в країні склалась».
Великий український бізнес різко засудив дії уряду Азарова

О.Ярославський і Р.Ахметов: гроші полюбляють футбол і  ... тишу

//062.ua

«Ми категорично проти будь-якого насильства і вважаємо, що сьогодні необхідно докласти максимум зусиль для пошуку взаємоприйнятних рішень, від яких виграє вся країна та кожний українець», – наголошується в заяві СКМ, обнародуваній в понеділок ввечері.

Обурений розгоном Євромайдану в Києві і президент  DCH, екс-власник футбольного клубу «Металіст» Олександр Ярославський. «Сьогодні, максимум  завтра парламент відправить цей уряд у відставку. Закономірно рішення, враховуючи провал підписання Договору про Асоціацію та  бійню, яку влаштувала міліція на Майдані», –  вважає бізнесмен.

На  думку Ярославського, дії української міліції несумісні з базовими європейськими цінностями – верховенством права, свободою слова, свободою мирних зібрань. «Не розумію, чим Азарову заважали студенти? У Лондоні під будинком британського парламенту курди сидять роками, і ніхто їх дубинками не розганяє», – заявив він.

Раніше український бізнесмен Давід Жванія заявив, що «проблем з відставкою уряду немає». «Голосів буде набагато більше, ніж 226»,  –  повідомив він журналістам в понеділок у Києві.

За словами Жванії, вихід з нинішньої ситуації – «формування коаліційного уряду». Як вже повідомлялось, днями цей народний депутат написав заяву про вихід з парламентської фракції Партії регіонів. 

Довідка

Група СКМ («Сістем Кепітал Менеджмент») - найбільший в Україні холдинг компаній, який має близько 300 тисяч працівників. Консолідований прибуток Групи 2012 року склав 23,47 мільярдів доларів. До СКМ належать підприємства металургії, машинобудування, гірничо-добувної промисловості, телекомунікацій, енергетики, агровиробництва, торгівлі. Єдиним акціонером СКМ є найбагатша людина України Рінат Ахметов.

Група DCH  ("Development Construction Holding") - консолідує більшу частину активів однієї з найстаріших та найбільших фінансово-промислових груп України – Групи "УкрСиббанк". Зараз активи  DCH  представлені переважно будівельними і девелоперськими компаніями та фінансовими установами. Бенефіціар Групи - Олександр Ярославський.

comments powered by HyperComments