Під Кабміном хворі на СНІД показали, що залишається від людей, яких знищують

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 8 жовтня 2013, 15:50
Сьогодні, 8 жовтня, ВІЛ-позитивні українці принесли під Кабмін сотні пар взуття та виклали його на тротуар, як символ того, що залишається від людей, яких знищують. Таким чином активісти протестують проти дій працівників Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського, які, за їх словами, затягують переїзд лікарні Інституту по вул. Лаврська. Про це з Києва повідомляє кореспондент «Справжньої Варти».
Під Кабміном хворі на СНІД показали, що залишається від людей, яких знищують

В результаті затягування переїзду, - кажуть, пікетувальники, -  відбувається геноцид українців, які живуть з ВІЛ/СНІДом, просто під носом у влади, оскільки пацієнти клініки без фахової медичної допомоги згорають мов свічки. У всьому звинувачують Президента НАМН України Андрія Сердюка.

«Протягом серпня-вересня 2013 року було викинуто на вулицю 9 тис. пацієнтів клініки «Лавра» та персонал лікарні, не здійснивши планового переїзду установи до новобудови по вул. Амосова. А 1 жовтня відправлено в безстрокову відпустку молодший медичний персонал клініки», - кажуть пікетувальники.

пікет під кабміном хворих на снід

За їхніми словами, цим самим пан Андрій Сердюк начебто знехтував умовами Меморандуму, підписаного в липні між пацієнтами клініки, Національною академією медичних наук (НАМН) України та Києво-Печерською Лаврою.

«В результаті хворі залишились на вулиці, лікарні як такої немає, а лікарі перестали отримувати зарплату. За останні 2 місяці померло 5 людей. Я клієнт цієї лікарні і вижив тільки тому, що вона існує. Загалом понад 9 тис. осіб виживає завдяки цій лікарні. Для всіх областей країни це останній острів порятунку людей, тому що тут високий рівень кваліфікації лікарів. Сюди привозять людей, яких не змогли врятувати у Луганську, у Львові, Донецьку чи Дніпропетровську. Та останні 3 місяці цих людей не привозять. Вони помирають у своїх містах. Тож взуття, яке ми сьогодні принесли - це символ того, що, скажімо, залишалось від людей, яких знищували у концтаборах», - розповів Дмитро Шерембей, голова пацієнтської організації UCAB.

ВІЛ-позитивні пікетували Кабмін

Відтак хворі вимагають втрутитися у ситуацію Прем'єр-міністра України Миколи Азарова та повернути їх до лікарні по вул. Лаврська, 11, а Президента НАМН України Андрія Сердюка покарати і позбачити лікарського і академічного звання.

Проте, як повідомила журналістам в.о. директора Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Вікторія Задорожна, всі хворі, які отримували меддопомогу по вул. Лаврська, 11,  тепер отримують її за адресою вул. Амосова, 5.

пікет хворих на СНІД

«Звісно, життя кожної людини – це найголовніше, однак, що стосується заяв, що допомога хворим не надається, ми не згодні, оскільки медична допомога надається кожному хворому в поліклініці. Щодо відділення, то воно дійсно не функціонує, але хворі, які потребують госпіталізації, вони госпіталізуються в 5-ту лікарню міста Києва. Там умови набагато кращі, ніж у корпусі  за адресою Лаврська, 11 і допомога надається в тому ж обсязі, - говорить Вікторія Задорожна. Що стосується 5 осіб, які померли за цей період, каже, що хворі люди помирали і раніше, як би сумно це не звучало.

Пікет ВІЛ-позитивних українців під Кабміном

comments powered by HyperComments