Львів перетворюється на логістичний хаб

П'ятниця, 17 березня 2023, 13:26
Через переорієнтацію торгових шляхів із заблокованих портів на західний кордон, у західному регіоні розпочався ажіотаж на складські приміщення. Зокрема, Львів стає головним логістичним хабом країни.
Львів перетворюється на логістичний хаб

У Львові діє логістичний комплекс PORT, який на сьогодні нараховує 52 резиденти, серед яких Acana, Еліт Зоо, Golden Tile, Omega, Takelag, Ruvitex. Загальна площа комплексу — 48 000 кв. м, що зіставно з площею семи футбольних полів, пише Forbes.

«Вільних місць майже немає, — каже Дмитро Ковальчук, засновник Alterra Group. — 95% площ або продані, або здані в оренду».

PORT робить ставку на малий та середній бізнес. Вони пропонують в оренду площі від 350 кв. м, тоді як інші — від 2500 кв. м. Власне, це вирішило чимало проблем для невеликого бізнесу, який раніше був вимушений винаймати підвали, гаражі або старі неякісні склади.

Попит на складські приміщення у Львові триватиме не один рік, говорить Ковальчук з Alterra Group. У планах компанії будівництво поруч ще одного логістичного центру — Port 2.0 на близько 30 000 кв. м.

Ще один подібний комплекс — індустріальний парк Sparrow Park Lviv — запустився у Львові в листопаді 2022-го. Вартість комплексу — 1,9 млрд грн. Поки працює лише перша черга площею 15 000 кв. м. У листопаді 2023-го компанія планує запустити другу чергу теж на 15 000 кв. м.

comments powered by HyperComments