На Львівщині сільський голова викрав 2,5 млн гривень з бюджету

П'ятниця, 24 червня 2022, 17:03
Насправді газопровід не будували, оскільки ці роботи вже були виконані раніше, про що зловмисники знали.
На Львівщині сільський голова викрав 2,5 млн гривень з бюджету

Правоохоронці Червоноградського району встановили, що  посадовець заволодів коштами, виділеними з бюджету для будівництва газопроводу.  Для цього він використав своє службове становище, підробив службові документи та змовився з керівниками підприємств-підрядників.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

«У 2013 році сільський голова одного з населених пунктів, розташованого у Сокальському районі, 64-річний місцевий мешканець, склав завідомо неправдиві офіційні документи щодо здійснення будівництва газопроводу – був зведений кошторисний розрахунок вартості об’єкта будівництва та  визначена договірна ціна», – йдеться в повідомленні.

Після цього провели тендер та визначили переможця, склали та підписали відповідні акти про виконання та приймання виконаних робіт, а також здійснили оплати за їх виконання.

Однак, насправді газопровід не будували, оскільки ці роботи вже були виконані раніше, про що зловмисники знали. Таким чином вони заволоділи бюджетними коштами у сумі близько двох з половиною мільйонів гривень.

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

comments powered by HyperComments