У Львові запрацював Офіс підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей

Середа, 8 червня 2022, 13:24
У Львові на базі Гуманітарного штабу запрацював Офіс підтримки родин військовослужбовців, де можна отримати соціальну, психологічну та юридичну допомогу.
У Львові запрацював Офіс підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

За їхніми словами, зараз Офіс працює в тестовому режимі, однак перше звернення вже надійшло.

«Ми займаємося консультаціями як для військових, так і для їхніх родин. Ідея є в тому, щоб об’єднати представників різних організацій, які їх підтримували: підрозділи ЗСУ, соціальні працівники, психологи, волонтери, окремі члени родини військовослужбовців. Питання, з якими до нас звертаються – різні. Багато запитів було щодо гуманітарної підтримки наших військових, щодо оформлення різних довідок. Однак найперше, чому потребують допомоги, це пошук зниклих безвісностей», – розповіла координаторка Офісу підтримки Анна Кузюта.

Допомогу військовослужбовцям та їхнім родинам надають на базі міського Гуманітарного штабу, що на вулиці Коперника, 17 (Палац мистецтв, 2-й поверх).

Фахівці Офісу проводять первинну консультацію, аби допомогти сформували пакети документів та передати їх у відповідні органи. Також тут надають допомогу близьким та родинам військовослужбовців, які хочуть отримати соціальні виплати чи знайти своїх рідних у реєстрах зниклих безвісти чи полонених.

 Офіс підтримки військовослужбовців працює в робочі дні тижня з 10:00 до 18:00. Телефон гарячої лінії: +38 068 260 68 15 (цілодобово). По допомогу можуть звертатися військовослужбовці, добровольці, резервісти, ветерани російсько-української війни та члени їхніх сімей.

 

comments powered by HyperComments