«ВелоБескиди»: на Львівщині відкрили новий стокілометровий маршрут

П'ятниця, 3 червня 2022, 17:06
Сьогодні в Бориславі на території гірськолижного комплексу «Буковиця» відбулося урочисте відкриття проєкту «ВелоБескиди».
«ВелоБескиди»: на Львівщині відкрили новий стокілометровий маршрут

Проєкт, який реалізували управління туризму та курортів Львівської обласної військової адміністрації разом з Бориславською, Трускавецькою, Східницькою територіальними громадами, має на меті розвинути туристичну інфраструктуру регіону та популяризувати територію сприятливу для активного й здорового відпочинку, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

У межах проєкту проклали та розбудували пішохідно-трекінгову та велосипедну інфраструктуру і створили безпечні умови для туристів, які здійснюють свої мандрівки гірськими територіями Львівської області. Окрасою проєкту стала збудована 15-метрова оглядова вежа на горі Цюхів Верх біля села Орів, з якої відкривається незабутній вид на цілий регіон.

«Надзвичайно приємно перебувати тут, в туристичній мецці Львівської області. Але що б ми не робили, ми маємо пам'ятати, для чого ми це створюємо. Такого роду проєкти ми реалізуємо перш за все для наших дітей, щоб вони любили рідну землю. Звідси видніються надзвичайно мальовничі краєвиди, дивлячись на які ти усвідомлюєш, заради чого борються наші захисники з російським агресором. Завдяки їм ми можемо ходити по мирній землі та насолоджуватися цими краєвидами. Дякуємо нашим захисникам», — зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін розповів про перспективи розвитку цього проєкту:

«Цей проєкт є фантастичним не лише тому, що з'явилося 100 кілометрів пішохідних та велотрас, велоспуски для даунхілу, на яких з часом проводитимуть змагання, але й тому, що цей проєкт нам вдалося реалізувати усім разом. Ми його зробили для велоспільноти України разом з усією велоспільнотою нашої країни. Дякую усім, хто долучився та зробив свій вклад у втілення цього проєкту в життя», — акцентував Олександр Кулепін.

Спортивний директор гірськолижного комплексу «Буковицця» Дмитро Мицак поділився майбутніми планами:

«Нарешті настав той день, коли ми змогли урочисто відкрити велосипедні та пішохідні маршрути навколо нашого прекрасного регіону. Звісно, на цьому ми не зупинимося. Будемо працювати та розвивати нашу інфраструктуру надалі, у нас є амбітні плани: тут ми зможемо проводити змагання європейського та світового рівнів для велоекстремалів. Впевнений, що це лише початок і найцікавіше лише попереду», — наголосив Дмитро Мицак.

У межах проєкту облаштували також байк-парк, встановили інформаційні туристичні знаки, створили веломайстерню та веломийку для туристів; облаштували велодоріжки та велотраси різної складності, загальною протяжністю 34,32 км, проклали пішохідні туристичні маршрути загальною протяжністю 59,64 км та облаштували оздоровчий шлях – «теренкур».

Опісля презентації велоспільнота мала змогу протестувати новий маршрут та оцінити якість збудованої інфраструктури.

comments powered by HyperComments