Кожен четвертий переселенець хотів би залишитись на Львівщині – опитування

Вівторок, 31 травня 2022, 17:09
Чверть громадян, які переселилися у Львівську область, хотіли б залишитися на Львівщині, а 41% мають намір повернутися додому.
Кожен четвертий переселенець хотів би залишитись на Львівщині – опитування

Такі результати соцопитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" серед жителів області та тимчасово переміщених осіб.

"При цьому 40% місцевих жителів позитивно ставляться до того, що частина переселенців залишиться у Львівській області, а 22% – проти", – повідомив у вівторок керівник "Рейтингу" Олексій Антипович.

17% опитаних переселенців мають намір повернутися додому найближчим часом, це жителі центральних областей України. 33% заявили, що повернуться трохи пізніше, а 36% мають намір повернутися додому після війни. Водночас 8% опитаних переселенців не мають наміру залишати Львівську область.

Також, згідно з даними опитування, 20% переселенців уже працюють і близько 40% мають намір знайти роботу найближчим часом.

Щодо ставлення до тимчасово переміщених осіб, понад 50% жителів області позитивно ставляться до переселенців, 33% заявили про нейтральне ставлення, а 10% ставляться негативно.

У свою чергу понад 80% переселенців вважають, що місцеві ставляться до них позитивно, а ще 14% – нейтрально. Про негативне ставлення заявили 3% опитаних переселенців.

Опитування було проведено у травні 2022 року, в ньому взяли участь 1200 жителів Львівщини та 800 тимчасово переміщених осіб, які проживають в області.

Раніше Львівська обласна військова адміністрація повідомляла, що понад 240 тисяч людей зареєструвалися в області як внутрішньо переміщені особи.

comments powered by HyperComments