У Львові церкву УПЦ МП назвали "домом путіна"

Понеділок, 9 травня 2022, 13:02
8 травня вірні храму УПЦ МП на Сихові у Львові не змогли потрапити в середину - двері залили монтажною піною, а на стінах невідомі залишили провокативні написи
У Львові церкву УПЦ МП назвали "домом путіна"

У Сихівському районі Львова на стінах храму святого рівноапостольного князя Володимира, який належить до Української православної церкви Московського патріархату, що на пр. Червоної Калини, 89 невідомі в ніч на 8 травня 2022 року залишили написи "Дім путіна", "Чорти ФСБ" та "русня нелюди". Окрім того, вірні Московського патріархату не змогли потрапити всередину храму для богослужіння, адже двері церкви були надійно запечатані монтажною піною. Про це повідомили львівські ЗМІ, які опублікували світлини храму.

В УПЦ МП вважають такі дії невідомих осіб актом вандалізму. Настоятель храму отець Володимир викликав поліцію.

«Всупереч численним закликам української влади зберігати релігійний мир та не порушувати внутрішню єдність народу України, у місті Львів вкотре було вчинено провокацію проти релігійної громади Свято-Володимирського храму Української Православної Церкви», - повідомилим в пресслужбі УПЦ МП.

Зазначимо, що Російська православна церква в особі патріарха Кіріла активно підтримує війну росії проти України, ініційовану володимиром путіном. Українська православна церква перебуває у "канонічній єдності" із Московським патріархатом. У низці міст та громад Українах місцева влада заборонила діяльність УПЦ МП.

 

comments powered by HyperComments