Заступниці мера Рудок присудили штраф ₴17 тис за хабар $500

Середа, 11 квітня 2018, 12:48
Затримана під час одержання хабара у розмірі 500 доларів США заступниця мера міста Рудки Самбірського району на Львівщині Наталія Стахів сплатить штраф у розмірі 17 тис. грн.
Заступниці мера Рудок присудили штраф ₴17 тис за хабар $500

Про це з посиланням на вирок Самбірського міськрайонного суду повідомляє Zaxid.net.

Наталію Стахів затримали 13 лютого на хабарі у розмірі 500 доларів США. У вироку суду уточнюють, що жінку затримали при отриманні частини хабара – 400 доларів – у приміщенні ПАТ «Львівобленерго» в Рудках. А ще 100 доларів вона отримала 9 лютого на вул. Водогінній у Львові.

Також у вироку зазначається, що за ці гроші жінка пообіцяла п'ятьом жителям Рудківської об'єднаної територіальної громади вплинути на рішення в. о. старости Підгайчиківського старостинського округу Рудківської міської ради, який уповноважений видавати довідки, що підтверджують факт вирощування та здачі заготівельникам сільськогосподарської продукції. Ці п’ятеро людей хотіли отримати довідки про те, що вони виростили самозасіви хрону.

У березні Наталії Стахів повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Такий злочин карається штрафом від 12750 грн до 25500 грн або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Проте суд врахував те, що Наталія Стахів ніколи раніше не була судимою, «виключно позитивно характеризується за місцем проживання та роботи, неодноразово за сумлінну працю нагороджувалась почесними грамотами». Також суд врахував щире каяття жінки і те, що вона проживає із матір'ю пенсійного віку та батьком, у якого є інвалідність 3 групи, і прийняв рішення оштрафувати жінку на суму 17 тис. грн.

Раніше ми повідомляли, що на Львівщині поліція затримала працівника ДМС під час одержання 10 тисяч гривень хабара за сприяння у прискоренні видачі біометричних паспортів.

Також "Варта" писала, що під суд піде голова міської ради, що на Львівщині, через намагання дати хабара представникам поліції - грошових коштів у розмірі 2 тисяч доларів США. Горе-очільник запропонував та дав правоохоронцям неправомірну вигоду для вказання йому послуги - закриття справи про зловживання владою посадовцями органу місцевого самоврядування при закупівлях сміттєзбиральної техніки за бюджетні кошти.

Читайте також про депутата однієї із районних рад, що знаходиться на Львівщині, якого визнали винним у порушенні вимог фінансового контролю. Посадовець без вагомих на те причин не в зазначений термін подав до Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію громадянина, уповноваженого на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

comments powered by HyperComments