Суд визнав незаконним продаж ділянки на місці колишнього гетто у Львові

Вівторок, 27 березня 2018, 17:59
Постановою Львівського апеляційного господарського суду визнано недійсною ухвалу 16-ої сесії 4-го скликання Львівської міської ради № 2570 від 29 вересня 2005 року "Про продаж земельних ділянок у Львові шляхом аукціону".
Суд визнав незаконним продаж ділянки на місці колишнього гетто у Львові

Про це повідомляє "Форпост". 

Також визнано недійсними результати аукціону, що відбувся 1 квітня 2008 року та договір купівлі-продажу земельної ділянки площею 0,2030га, що знаходиться за адресою пр. Чорновола, 45-Б, укладений між Львівською міською радою та ЗАТ "Агропромбуд", (правонаступник - Товариство з обмеженою відповідальністю "АПБ- ЦЕГЛА").

Восени 2016 року на спірній земельній ділянці розпочались земляні роботи з метою підготовки до будівництва. Це стало підставою для з’ясування обставин, за яких земельна ділянка передана для будівництва, у суді.

Як виявилось, власником земельної ділянки є Копитко Б.Й., а забудовником ТзОВ "Горизонт-Захід 1" (LIMITED LIABILITY COMPANY HORIZONT-WEST 1(HORIZONT-WEST 1 LLC)).

В процесі розгляду справи також було з’ясовано, що земельну ділянку продано Львівською міською радою на підставі ухвали № 2022 від 11січня 2005 року. Проте, як виявилось, така ухвала на сесії міської ради не приймалась, що підтвердилось звукозаписом пленарного засідання сесії міської ради та протоколом. Звідки взялась ухвала № 2022 досі не відомо.

Рішенням господарського суду Львівської області від 13 грудня 2017 року у цій справі відмовлено в задоволенні позову, суд не вважав за потрібне звернути увагу на відсутність рішення Львівської міської ради, як і на існування місця історичного значення, об’єкту культурної спадщини "Місця злочинів нациського і комуністичного терору", повністю нівелюючи гарантії, надані статтею 54 Конституції України на збереження об’єктів, що становлять культурну цінність.

22 березня 2018 року Львівський апеляційний господарський суд у складі колегії Якімець Г.Г., Бонк Т.Б., Матущак О.І. скасував рішення суду першої інстанції та постановив нове, яким позов задовольнив.

comments powered by HyperComments