На Дрогобицькій солеварні зупинив роботу один з цехів

Понеділок, 19 березня 2018, 13:32
На Дрогобицькій солеварні зупинив роботу цех, на якому виварювали сіль.
На Дрогобицькій солеварні зупинив роботу один з цехів

Про це повідомляє ZAXID.NET

З п’ятниці, 16 березня, на Дрогобицькому солевиварювальному заводі припинив роботу солеварний цех, від так на підприємстві наразі не виварюють сіль. Зупинити роботу цеху завод був змушений через постанову Львівського окружного адміністративного суду від 13 грудня 2017 року.

З позовом проти заводу до суду звернулось Головне управління Держпраці у Львівській області. Причиною цьому стало те, що під час перевірки на підприємстві "були виявлені факти порушення вимог чинних нормативно-правових актів з охорони праці, в тому числі й порушення, які створюють загрозу життю працівників, що є підставою для зупинення робіт". Серед цих порушень є відсутність календарного плану на проведення гірничих робіт у 2017 році.

Від так суд задовольнив позов і постановив застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до ДП "Солевиварювальний Дрогобицький завод" шляхом зупинення роботи цеху з виварювання кухонної солі до усунення зазначених в позовній заяві порушень.

Сіль у Дрогобичі виготовляли за старовинним методом - виварюванням з природного розсолу, добутого з колодязя глибиною понад 50 м

Як пояснив директор Дрогобицького солевиварювального заводу Володимир Ковальов, насправді порушення уже давно усунуті, однак управління Держпраці було змушене подати позов проти заводу через те, що раніше Державна служба геології та надр України у 2016 році безпідставно анулювала спеціальний дозвіл підприємству на користування надрами.

"У 2016 році представники Держгеонадр без попередження прийшли на завод з перевіркою, хоча на той момент вони не мали на це права. Адже на перевірку малих підприємств, до яких належить наш завод, накладений мораторій. Після цього вони скасували нам спецдозвіл, і Головне управління Держпраці фактично було зобов’язане подати проти нас до суду, хоча насправді на той момент ми усунули інші дрібні порушення на такому заводі. Це така правова колізія, коли через один дозвіл у нас забирають інший. Ми звернулися до суду, щоб повернути спецдозвіл на користування надрами. Зараз справу розглядає Київський апеляційний адміністративий суд, і я певен, що ми її невдовзі виграємо. Але до цього ми змушені припинити роботу солеварного цеху і вже від 16 березня цех не працює", – пояснив Дмитро Ковальов.

Водночас директор додав, що розсол на підприємстві видобувають, як і раніше.

comments powered by HyperComments