У Львові планують підняти ціни на проїзд

Середа, 28 лютого 2018, 17:58
У львівському електротранспорті подорожчають разові квитки.
У Львові планують підняти ціни на проїзд

Відповідний проект рішення виконавчого комітету, який поки не затверджений, оприлюднений на офіційному сайті Львівської міської ради. Про це повідомляє ZAXID.NET.  

Зазначимо, що раніше попередні правила користування трамваями та тролейбусами були визначені наказом Кабміну, який втратив чинність у грудні 2017 року. Після цього місцеві ради отримали змогу самі встановлювати правила користування міським електротранспортом.

У проекті рішення виконкому передбачено, що контролером може бути не лише працівник ЛКП "Львівелектротранс", як це було раніше, а й "юридичної особи, яка в договірному порядку надає послуги Перевізнику з контролю оплати проїзду". Таким чином фактично легалізується контроль, які здійснюють представники ГФ "Патріоти", ЛКП "Муніципальна дружина" або інших громадських формувань чи фірм.

Значно розпишиться перелік способів оплати за проїзд. Крім разових загальних і пільгових квитків та абонементів нові правила передбачають оплату за допомогою електронних квитків через смартфон та банківськими картками.

При цьому планують запровадити кілька тарифних планів на проїзд:

  • "разова поїздка" – тариф, який застосовується лише в одному транспортному засобі і надає можливість однієї поїздки до кінцевого пункту маршруту в одному напрямку; тариф разової поїздки відповідає базовому тарифу;
  • "разова поїздка у водія" – застосовується при купівлі паперового квитка у водія транспортного засобу; при цьому квиток, придбаний у водія, буде дорожчим, ніж придбаний у кіоску на зупинці.
  • "місячний абонемент" – тариф, якій дає право на необмежену кількість поїздок у протягом 30 діб від дати покупки;
  • "квиток у контролера" – нововведення, що застосовується контролерами в разі виявлення факту безоплатного проїзду; такий квиток буде дорожчим за разовий;
  • "короткостроковий абонемент" – тариф (тарифи), які дають право на необмежену кількість поїздок протягом короткострокового періоду, як правило від однієї доби до п’яти діб;
  • "пільговий тариф" – тариф для пасажирів, які мають право на пільгу під час користування міським електротранспортом; передбачає наявність у пасажира додатково документа, що надає право на пільгу.

Нові правила передбачають більш жорсткі умови оплати за проїзд. Якщо раніше пасажир мав просто оплатити проїзд і закомпостувати квиток, то тепер він має зробити це "негайно", щойно увійшовши до електротранспорту.

При цьому пасажир, який хоче придбати квиток у водія, мусить заходити лише через передні двері трамвая чи тролейбуса.

Натомість запроваджується можливість повернення вартості разового квитка у разі поломки електротранспорту і простою понад 30 хвилин.

Також нові правила зобов’язують водіїв вмикати кондиціонери та опалення, однак лише в тих вагонах, у яких вони наявні.

Зазначимо, що нові правила поки не затверджені виконавчим комітетом Львівської міської ради, а отже не вступили в дію. Коли саме їх затвердять, наразі не відомо.

Нагадаємо, у Львові запрацював перший в Україні сайт продажу абонементних карток на проїзд в електротранспорті.

comments powered by HyperComments