Львівські праві готують наймасовіший за останні роки Марш пам'яті генерала Шухевича

Євген Сюч  |  Середа, 28 лютого 2018, 10:47
4 березня має відбутися організований «Національним Корпусом» спільно з іншими правими Марш «Пам'ятай Героїв» на честь командира УПА.
Львівські праві готують наймасовіший за останні роки Марш пам'яті генерала Шухевича

Націоналісти присвятили свій майбутній захід пам'яті 5 березня 1950 року - саме в цей день у Білогорщі агенти НКВС вбили генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

На честь цієї дати, праві планують пройти вулицями містами наймасштабнішою ходою за останні роки. Організатором Маршу вже традиційно виступає "Національний Корпус".



"Роман Шухевич завдяки своїй винятковій мужності, відвазі і героїзму став символом незламності українського духу, залізної волі та самопосвяти. Боротьба за незалежність України, яку генерал Чупринка безстрашно провадив всередині минулого століття, триває й дотепер. Адже сьогодні українці продовжують визвольну війну проти загарбницької Москви під червоно-чорними прапорами Національної Революції... Львів історично вважався серцевиною українського націоналізму. 4 березня ми знову всім продемонструємо, що наше місто залишається фортецею національного духу та сили", — пишуть організатори маршу на своїй офіційній Facebook-сторінці.



Акція до 68-ої річниці з дня героїчної загибелі легендарного командира УПА почнеться о 17:00 біля Ратуші. Організатори запрошують усіх львів'ян та гостей міста, взявши участь у Марші «Пам'ятай Героїв», «вийти та показати, кому належить Львів».



Минулого року смолоскипна хода "Пам'ятай героїв" в пам'ять про генерала-хорунжого Української Повстанської Армії Романа Шухевича відбулася 5 березня. Вирушивши від Кобзаря, активісти попрямували до пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів на вулиці С.Бандери, урочисто закінчивши захід біля пам’ятника Борцям за волю України, де праві на чолі з головою штабу "Національного корпусу" Львівщини Святославом Сірим зачитали молитву Українського націоналіста і вшанували пам'ять усіх борців української нації за вільну Україну.


До речі, у Білогорщі під Львовом, де загинув генерал-хорунжий Роман Шухевича також щорічно вшановують його пам’ять.

В минулому році «Справжня Варта» дослідила історію всіх пам’ятників Головнокомандувачу Української Повстанської Армії на Західній Україні.

 

 

comments powered by HyperComments