На Львівщині суддя зловживав службовим становищем

Вівторок, 27 лютого 2018, 11:48
У Львівській області будуть судити екс-суддю за підробку документи та зловживання службовим становищем.
На Львівщині суддя зловживав службовим становищем

Таку інформацію сповістив Львівський портал, посилаючись на представників прес-служби прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3, завершено досудове розслідування та скеровано до Франківського районного суду м. Львова обвинувальний акт стосовно 64-річного колишнього судді, який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364, ч.1 ст.366 КК України.

Зазначається, що на початку 2011 року екс-посадовець одного із районних судів області використав своє службове становище і, всупереч статтям 19, 127, 124, 129 Конституції України, статей 122, 213 Цивільно-процесуального кодексу України, склав та видав підроблене рішення суду.

До сфальсифікованого документа колишній представник судочинства вніс хибні відомості щодо права власності на 0,2000 га земельної ділянки на Пустомитівщині та житлового будинку площею майже 49 кв.м.

Варто додати, що правопорушник працював в інтересах третьої особи.

Такі дії злочинця кваліфіковано як зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службове підроблення.

За заподіяне судді загрожує від 3 до 6 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та сплата штрафу від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, ми писали, що суд часто виправдовує кермувальників. Як повідомляється, 25% випадків справ, які пов’язані з кермуванням автівок напідпитку, у Львівській області,суди обирають на бік порушників правил. Мова йде про малозначність вчиненого діяння, або за статтею 21, і передають справу на розгляд трудового колективу чи громадським організаціям. Всі інші закривають за статтею 247 – відсутність складу правопорушення. Маючи свідчення водія та відео з бодікамер поліцейських, де видно, що кермувальник був за кермом транспорту, що він проходив свідчення щодо сп'яніння. Але суди все одно не бачать у цьому складу адмінпорушення.

comments powered by HyperComments