У Львові розповіли про проект по прокладанню трамвайної колії

Вівторок, 27 лютого 2018, 10:13
Стало відомо, що ЛКП “Львівелектротранс” наразі думають про втілення у життя проекту прокладення трамвайної колії до Автовокзалу “Північний”.
У Львові розповіли про проект по прокладанню трамвайної колії

Речник “Львівелектротрансу” Іван Бондар розповів, що колія пролягатиме повз вулицю Липинського до Автостанції №2, пише 032.ua.

Тому хочуть спростити дорогу пасажирам, котрі будуть їхати із центру на “Північний” автовокзал.

За його словами, проект знаходиться у рамках Стратегії розвитку підприємства до 2022 року, проте здійснити його можна буде уже протягом наступних двох років, тому що це не вимагає великох кількості коштів.

“Проект загалом є не дуже затратний, не надто масштабний, тому розраховуємо, що нам вдасться реалізувати його у найближчій часовій перспективі. Потрібно прокласти колію і контактну мережу, облаштувати додаткові зупинки і забезпечити цей маршрут додатковими транспортними засобами”, - пояснив речник “Львівелектротрансу”.

У поточному році комунальне підприємство має в планах закупити 50 вживаних трамваїв: 30 — із Берліна і 20 з інших міст Західної Європи. Окрім того, ще 10 нових трамваїв мають придбати за гроші Європейського інвестиційного банку.

“Частково ці транспортні засоби замінять діючий рухомий склад, який уже є в непридатному стані для подальшої експлуатації, і частково доповнять щоденний випуск”, - сповістив Бондар.

Кошторис робіт поки що не оголошують, бо немає попереднього проекту та аналізу, проте дають обіцянку оприлюднити ці дані одразу, як тільки будуть мати більше інформації.

“Ми хочемо стати базовим перевізником у нашому місті. Транспорт наш екологічно чистий, менш енергозатратний: для бюджету Львова електортранспорт є більш ощадним, ніж автобуси, які використовують пальне. Нашу мережу треба розвивати, розбудовувати для того, аби повністю “перекрити” усі райони міста та забезпечити рівномірне сполучення між ними”, - каже речник “Львівелектротрансу”.

"Справжня Варта" писала, що львівські аудитори виявили на ЛКП "Львівавтодор" втрат майже на 3 млн грн та порушень під час закупівель на 1,3 млн грн. Без достатнього законного обґрунтування підприємство витратило майже 817 тис. грн на виплату винагород працівникам, найнятим за цивільно-правовими договорами. Відповідно, до державних цільових фондів зайво сплачено 273 тис. грн страхових внесків. Крім того, аудитори виявили, що послуги, надані підприємству за цими договорами, мали систематичний характер та дублювали обов’язки штатних працівників.

 

comments powered by HyperComments