На Львівщині вирубали понад 1 000 дерев незаконним шляхом

Вівторок, 20 лютого 2018, 13:51
Стало відомо, що у Львівській області правоохоронні органи виявили порушення закону - нелегальне вирубування понад тисячі дерев.
На Львівщині вирубали понад 1 000 дерев незаконним шляхом

 Таку інформацію надає Львівський портал, посилаючись на відділ комунікації поліції в області.

У звістці сказано, поліцією було встановлено, що в окрузі двох місцевих рад Стрийського району незаконно вирубали 1095 дерев (!) різних порід. Ба більше, на території парку, що є пам’яткою садово–паркового мистецтва місцевого значення, також виявили незаконне вирубування ще тридцяти дерев дубу та клена.

Окрім того, у відомстві кажуть, унаслідок цих такого правопорушення охоронюваним державою інтересам завдали збитків на суму понад 8 мільйонів гривень, що підтверджується відповідним актом Головного управління Державного екологічної інспекції у Львівській області.

Тому за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України ("Службова недбалість").

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу  від   двохсот   п’ятдесяти   до   п’ятисот неоподатковуваних   мінімумів   доходів  громадян  або  виправними роботами на строк до двох років,  або обмеженням волі на строк  до трьох  років,  з  позбавленням  права  обіймати  певні  посади  чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Тривають слідчі дії.

"Справжня Варта" раніше дізналася, що виробництво у деревообробній промисловості м. Львова впродовж минулого року піднялося практично на 10%. Матеріалу у 2017-му заготували приблизно 1 млн 200 тисяч  кубометрів.

Нагадаємо, що у Львові задіяно фактично 600 деревообробних заводів. Тут переробляють 80% деревини, яку готують на території області. До місцевого та державного бюджетів фірми щороку віддають плату у понад 200 мільйонів гривень. За останні кілька років потужності лісгоспів оновили у Славському, Сколівському, Турківському, Рава-Руському, Жовківському, Бузькому, Радехівському та Бродівському лісгоспах.

comments powered by HyperComments