ЛКП "Муніципальна варта" захищатиме дітей у школах

Понеділок, 5 лютого 2018, 15:21
"Справжній Варті" стало відомо, що зовсім скоро мерією буде обрано приблизно 10 шкіл Львівщини. 
ЛКП "Муніципальна варта" захищатиме дітей у школах

Навчальні заклади будуть охороняти працівники ЛКП «Муніципальна варта». Саме така кількість шкіл спричинена великою вартістю цієї послуги. Про це у понеділок, 5 лютого, під час брифінгу повідомив начальник управління безпеки міста Юрій Діль, ділиться Львівський портал.

У грудні вже минулого 2017 року міськрада ухвалила рішення - співробітники ЛКП «Муніципальна варта» гарантують охорону комунальних об’єктів та навчальних закладів Львова.

На сьогодні організація не охороняє ні одного навчального закладу міста. Робоча група має обговорити, котрі школи першими отримають такий привілей - опиняться під захистом ЛКП.

За словами Юрія Діля, така охорона має забезпечуватися в денний період, коли в школі перебувають діти. Цей захист на рік школі обійдеться приблизно в 110 тисяч гривень, залежно від того, коли школа йде на канікули і скільки буде робочих днів. Якщо це має бути цілодобова охорона, то вартість становитиме десь 330 тисяч гривень на рік. Школу охоронятиме 4 охоронці, які мінятимуться кожних 4 дні.

Перший раз виберуть 10-15 шкіл, але із знаходженням коштів в бюджетів їхня кількість зросте.

Ми писали про проект, згідно з яким у школах та дитячих садках встановлять камери відеонагляду, а також нададуть охорону. Про нього говорили в останній місяць минулого року.

 В цьому році передбачено також великий проект встановлення відеокамер на головні заїзди у місто, а також головні перехрестя до них та кільцеві розв'язки. 

comments powered by HyperComments