У Львові з`явиться нове транспортне кільце

Середа, 24 січня 2018, 11:28
У Львові обговорять детальний план території в районі вул. І. Свєнціцького, вул. Ю. Мушака, вул. Дібровної, вул. І. Франка, де, зокрема, планують побудувати транспортне кільце.
У Львові з`явиться нове транспортне кільце

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

24 січня 2018 року відбудеться зустріч з головним архітектором проекту детального плану території в районі вул. І. Свєнціцького, вул. Ю. Мушака, вул. Дібровної, вул. І. Франка у м. Львові. У проекті опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території орієнтовною площею 4,0 га. Розрахунковий термін реалізації ДПТ – 10 років, в тому числі  1 –ша черга – 3-7 років.

Як повідомив головний архітектор проекту Петро Крупа, у детальному плані передбачається впорядкування території католицького університету та частини земельної ділянки для влаштування спортивного майданчика.

"Також заплановане впорядкування червоних ліній в межах транспортної розв’язки на перетині вул. Стуса, вул. Дніпрової, вул. Мушака для того, щоб максимально врахувати існуючу забудову. Крім цього, передбачається впорядкування червоних ліній в районі 4-ї міської лікарні, що  дасть змогу провести реконструкцію головного корпусу лікарні".   

Враховуючи розташування ділянки в межах історичного ареалу міста на дану територію поширюється  принцип регенерації середовища. Конкретним рішенням на ділянці ДПТ є збереження пам’ятки архітектури Богословська академія, вул. Свєнціцького, 17; розроблення та погодження у встановленому порядку проекту охоронної зони пам'ятки.

Як йдеться у пояснювальній записці, в детальному плані території  передбачена  комплексна реконструкція, яка  передбачає першочергові та перспективні заходи розвитку вуличної мережі в даному районі.

До першочергових заходів відносяться: будівництво транспортної розв’язки в одному рівні типу "кільце" на перетині вул. Мушака та Дібровної, зменшення червоних ліній вул. Мушак, до 15 м, з розробкою відповідного профілю і встановлення лінії регулювання забудови на відстані 2м; та 2,5 м.

Місце проведення обговорення: великий сесійний зал Львівської міської ради (м. Львів, пл. Ринок,1). Початок о 18.00.

comments powered by HyperComments